lørdag 2. februar 2008

Två kanintröjor i raglanversion


Samma dag som jag sydde de lila kaninbyxorna till Mille sydde jag varsin kaninraglan till två flickor i Göteborg som fyllde ett år strax före Milles födelse. De är alltså inte tvillingar utan döttrar till två olika kompisar.

Jag har använt mitt vanliga raglanmönster från Hanne och Sofie Meedoms bok "Barnkläder. Sy och sticka till barn 0-3 år". Det är alltså den gamla boken, inte den nya som jag skrivit om här. Jag har dock jämfört mönstren och de skiljer sig inte. Även detta kaninalster fick lila kantningar, jag gillar verkligen den kombinationen! Jag kantade båda halslinning och ärmslut och fållade nederkanten med dubbelsöm.

Det känns läskigt att sy till barn man inte kan testa på. Framför allt halsöppningen då jag syr utan sprund. Efter att ha sytt halslinningen testade jag tröjorna på Gullklumpen. Jag tror att hon har ett normalstort huvud och hon är ju ett drygt halvår äldre. Hoppas att det funkar!

Mönster: Meedom, grundmönster till tröja form 1 i str 80 med raglanärmar.
Material: Kanintyget från jnydesign. Lila stretchjersey från Stoff och Stil till kantband.
Maskinval: Overlock att sy ihop, coverproen att sy på kantband och fålla.
Inställningar på CoverPro:
Till kantbanden, kedjesöm och kantbandspressarfot: Trådspänning: 4-7, differentialmatning: 1.0, steglängd: 4.0. Till fållen, smal tvillingsöm: Trådspänning: 3-3-2, differentialmatning: 1.25, steglängd: 3.0
Roligt: Att sy två lika tröjor samtidigt!
Läskigt: Att sy till mina kompisar!

6 kommentarer:

Thea sa...

Hurra så fint! Du har helt rätt, färgkombinationen är toppen! Jag tycer det ofta är lättare att få till en bra halslinneng med bandkantning än med muddkant. Och om de passar Gullklumpen så blir de nog perfekta för de nya små ägarna.

Ceci sa...

Vilka fina! Och jag håller med jag också, det var verkligen snyggt med lila och orange, det är en ovanlig färgkombination man inte ser så ofta... Byxorna i kanintyg och lila muddar var jättesnygga! Jag har inte köpt något kanintyg men det känns som det snart börjar bli dags...

smileull sa...

Så kul genser i et herlig stoff! Ser du har sydd mye av det - det forstår jeg veldig godt! :)

Gekko sa...

Ceci: om du känner för att köpa kanintyget i orange-brun skall du nog skynda dig, det är snabbt på väg att ta slut! Däremot kommer det komma i en ny färgställning under våren/sommaren.

Smileull: så fint at du skriver hos meg så jeg kunne finne fram til din blogg!

ohelene sa...

Herlige gensarar! Trur eg har vore innom bloggen din før, men er usikker på om eg har lagt igjen spor. Kjem iallefall tilbake og kikkar.

Gekko sa...

Så artig å se deg her ohelene! Jeg har värt inne i din blogg også tidligere men vet ikke heller om jeg har gitt meg til kjenne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no