mandag 7. mars 2011

Är enfärgat tråkigt?


Här har jag sytt enfärgade dreggelscarves på beställning från Lilla W. Först kändes det som en rätt tråkig beställning, sen när jag sydde blev jag rätt glad ändå över färgerna och känslan av att de är så enkla att matcha! Det får kanske bli lite fler!!

Hur resonnerar du? Är det kul att sy en tröja i en enda färg? Tråkigare än ett par muddbyxor i en färg? Vuxenkläder, blir det lika tråkigt då? Är det inte lite konstigt att innan jag sydde denna hög med dregglisar (tre färger men flera i varje färg) så har jag bara sytt två enfärgade dregglisar förut. Och då har jag sytt några stycken... För egentligen är det väl rätt smart att just dreggelscarfen är enfärgad när man oftast har mönstrade och färgstarka kläder?!

Denna ordern ändrade nog lite i min inställning till enfärgat. Frågan är bara om jag ändå kommer sy någon enfärgad tröja till barnen eller inte. Troligtvis inte... Så kurerad är jag kanske inte?!

:mönster:
Mitt vanliga mönster på dreggelscarves

:material:
Enfärgad interlock på framsidan: rosa och turkos från JNYdesign, brun Hilco från Nea Nobelle.
Fleece på baksidan: från Stoff och Stil och Swelogent?

21 kommentarer:

Madelene sa...

Enfärgat är snyggt när man har något mönstrat till. Men något mönstrat måste det vara enligt mig. Enfärgat blir nog lätt tråkigt utan något piffigt som mönstrat till. Va snurrigt det blev. Hoppas du förstår hur jag menar. :0D

Jenny sa...

Visst är det roligt med mönster, men ibland är det ganska praktiskt med enfärgat! Ibland saknar jag fina enfärgade överdelar. Ibland vill man kanske framhäva mönstret på ex kjolen eller byxorna, då är det ju mest praktiskt med en färg på överdelen!

Kaja sa...

Jag tror att det är många som vill ha mönstrat på barnen för att "maskera" om det blir några fläckar. Men, dottern spillde köttfärssås fram på sin JNY turkos moln-klänning och det syns precis lika bra som på en enfärgad.. På sätt och vis så är det nästan bättre med enfärgade för då är hela tråden infärgad och man kan nog tvätta i högre temperatur. Ett tryck skulle nog ge sig vid 90 grader...

Hanna Engkvist sa...

Jag har kompletterat med några enfärgade dregglisar här hemma, det blev ofta mönsterchock annars. Man kan ju skoja till det lite med att ha en annan färg på baksidan, eller rentav mönstrat där.

Hanna Engkvist sa...

Förresten, när det gäller tröjor och bodies tycker jag det är kul med enfärgat och så satsar man på en fin applikation istället.

Syserine sa...

Jeg liker jo ensfarget, men jeg synes jo det lett kan bli for mye mönster og farger også.. Dreggliser er jo perfekt i ensfarget synes jeg! Tok på E en offwhite genser i går som jeg sydde for en stund siden, var så fornöud med den! Men så skulle den også väre under en vest i melert garn.. men å sy glade bleier er göy nå!

Unknown sa...

Jeg er veldig glad i mønster til barn,men disse fargene var jo så rene og fine så de kunne jeg gjerne hatt til min lille gutt:)

Mimmi sa...

Håller med om att det är praktiskt med enfärgade dregglis. I lillemans garderob så är nästan alla byxor enfärgade och tröjorna rejält mönstrade. Att då sätta till mönstrad dregglis kan bli för mycket (nu använder ju inte lillen det). När det smyger sig in mönstrade byxor (exv i djungelvelour och stjärnor) så blir det kaos, för det saknas enfärgade tröjor. ;-)

Sedan tycker jag man kan "skojja" till enfärgat rätt mycket genom exv täcksömmar och kantband/muddar. Bara din lilla lapp på dregglisen gör ju mycket och kommer kanske mer till sin rätt på enfägat.

Färg är roligt och förgyller, samtidigt som det ibland är trevligt och vila ögonen på lite mer lugna nyanser såsom lillemans lattefärgade tröja "Finn djuren" tillsammans med bruna muddisar - milt och härligt. Tja, alla hemmasydda käder är nog fina! :-)

Hanne sa...

Jag har länge velat sy ett gäng enfärgade tröjor. Eftersom jag syr mycket av second-hand-tyger är det inte så lätt att matcha olika mönster, då färgerna förändras en del över tiden.
Men på något sätt kan jag inte riktigt förmå mig att sy enfärgat. Det blir till slut ändå avvikande kantband eller muddar eller applikationer. Ibland har jag funderat på att köpa på mig enfärgade tröjor - men de finns ju knappt.

Barbro sa...

Jeg er for ensfargede dreggliser. Når jeg skal velge ut en, kjøpe en ser jo de mønstrede mye tøffere og friskere ut, men når de skal brukes og du har en mønstret overdel eller en fin strikket kjole på er det ikke mønsteret i dregglisen du har lyst at alle skal se på, da er det egentlig mer praktisk med ensfarget. Er litt i samme mening i forhold til bodyer og trøyer, det er en fordel å ha en del ensfarget som er fine å kombinere med mønstrede bukser eller kjoler.

Rockermom, Anneli sa...

Enfärgat är inte det minsta tråkigt! Då kan man ha något väldigt mönstrat till, det är superbra!

Ha det skönt i vårsolen (om ni har någon idag ;)

Åsa Tidqvist sa...

jag skulle inte sy enfärgat till mina egna barn, men på beställning - visst!
eller velourbyxor har jag nog sytt enfärgade!

Jenny B sa...

Jag gillar verkligen enfärgat, särskilt i starka färger, eftersom lilla barnets ansikte framhävs så finte. Men jag tycker det är tråkigt att sy i enfärgat så därför blir det mest mönstrat. jag är en matchningsfetischist så om man har mönstrade dreglisar så måste man ha många olika så att man kan passa till kläderna, ex flera nyanser rött och blått mm. Lite störd är man nog...

sorkmor sa...

Jag tycker enfärgat kan vara snyggt. Men oftast så blir det mönstrat :)

Anonym sa...

Hej,

Om man köper något av dina mönster, får man då sy av dem och sälja själv?

Nina

ohelene sa...

Eg er veldig glad i einsfarga!

Gekko sa...

Åh, så roligt med så många åsikter och långa kommentarer! Jag ser att jag inte är ensam iaf :-)

Nina: jag håller på att utarbeta en licens för det. Jag går ut med det i bloggen inom kort och har även skickat ett mail med ett längre svar till dig precis :-)

Moi! sa...

Enfärgat kan ju passa bättre till mönstrade tröjor etc. det är nog en bra idé med det!

SusoBus sa...

Jag gillar inte enfärgade tröjor till barnen, vet inte varför... så fort jag köper en tänker jag: Den här ska jag sy/trycka nåt på, men det blir så klart aldrig av... Byxor däremot är oftast enfärgade, strumpor, strumpbyxor och trosor gillar jag prickar och ränder på.

Dregglisar är alltid enfärgade hos oss, vår superdregglande bebis behöver velourdregglisar för att inte dreggla igenom och då är det enfärgat som gäller här hemma.

bebisblä sa...

Jag har sytt 26 dregglisar till mina barn hittils och bara tre av dem har varit mönstrade. Jag använder dock enbart de enfärgade och detsamma gäller byxor (mest svarta). Däremot har jag i stort sett bara mönstrade tröjor. Jag vill att allt ska matcha och inte bli för rörigt. Det är roligare med en mönstrad tröja med en enfärglad dregglis än en enfärgad tröja med en mönstrad dregglis.

Sandra -Vildkatten sa...

Jag har fått några beställningar på just enfärgade scarfes just för att mammorna tyckte det blev för mycket med mönster. Visst är det bra att kunna göra det enkla ibland. Gjorde en nästan enfärgad vintermössa, satte en svart blomma på en lila mössa. perfekt till en mönstrad jacka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no