mandag 28. mars 2011

Kan det vara ärftligt?


Har ni sett det galet fina tyget från Ikasyr i Finland? Svart tyg med kaniner som möts över en söt retromugg, hjärtan, morötter etc, ett härligt tryck!
Jag hade tänkt sy en tröja till Milleman av det men så hann Gullklumpen före. Hon är 4½ år nu och har sina åsikter om det ena och det andra. När hon såg tyget ville hon ha  något av den. Hon ville helst ha jeans...

Jepp, ni hörde rätt! Jeans! Vi kom överens om att det kanske var lite svårt och jag lovade att sy en tröja till henne. Tröja är lika med kjolegenser här i hemmen (kan också kallas tunika om man vill vara petig), så det fick det bli. Frågan var bara vilka färger jag skulle ha till. Tyget går i svart med vitt, grönt och orange. När jag tänkte sy till Mille så var planen att ta grönt till, han gillar det så mycket.

Gullklumpen däremot, hon är rätt lik mig och sin mormor. Hon älskar lila! Och då är frågan, kan det vara ärftligt? ;-)
Saken är att mamma alltid varit lila, och Gullklumpen har alltid gillat lila. Själv hade jag en lilarevolt i tonåren då jag ogillade lila ordentligt. Det konstiga är att jag börjat gilla det först nu när Gullklumpen använder det. Så då är det kanske bara slumpen som gör det ändå...

Kjolegenseren då, den är sytt i mitt vanliga kjolegensermönster. Kraftigt utställt med hög armkulle med massor av rynk. Till skillnad från de jag sytt tidigare har jag fållat armsluten och rullfållat nederkanten. I halsen lila kantband, och armarna fick också bli lila.

:material:
Svart jersey med trycket Bunnies från Ikasyr. Lila jersey från JNYdesign.

:mönster:
Eget, storlek 110

9 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Underbar tunika!/Åsa

Fangoria sa...

Jättesnygg!!! Lila är ju så fint!!! =)

Anneli sa...

Supersöt!

Ordinary Mary sa...

Hej Gekko,

vilka fina saker du gör! Lila är verkligen en trevlig färg. Det tycker både min 4-åriga dotter och min 5-årige son (mörklila ska det vara). Och så jag då förstås... Ärftlighet är ett märkligt fenomen. Jag har tex alltid tyckt illa om strumpbyxor som sitter åt mitt på magen (jag brukar vika ner dem, men det är inget jag någonsin pratat om eller visat. Jag har tänkt att det säkert beror på någon slags larvig idé om att man kanske skulle se tjock ut). Hur förvånad blir man inte då när ens 3-åring skriker vilt, inte på magen! om man råkar dra upp lång-kalsongerna för långt?

Aleisa Ribalta sa...

Jag är ingen lilaälskare, men när du gör något blir det alltid fint! Kanityget är skujfint! Vilekn söt tunika, jag vill va lite!

Thea sa...

Härlig! Det tyget blir jag oclså sugen på.
Men du, jag är tveksam på om färgval går i arv. ;-) Kanske i cykler möjligen!

Unknown sa...

Supersött å tröjan är jättefin!

od Andulky sa...

Superfin!!

Gekko sa...

Tack alla!
Thea: jag håller nog med dig ;-) Däremot kan man kanske säga att Gullklumpen hjälpt mig att få upp ögonen för att lila trots allt är en snygg färg! :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no