onsdag 20. februar 2008

Kaninerna invaderar vårt hem...



Jag undrar om Gullklumpen börjar tröttna på alla dessa kaninalster som finns överallt i hennes gardrob? Hon har inte sagt nåt och verkade gilla sina senaste kaninkläder så jag tänker att det går bra än så länge. Snart kommer ju tyget i nya färger också så hon får helt enkelt inte tröttna!

Denna gången fick det bli ett par retro hängselbyxor. Mönstret har jag ritat själv, det består av två symmetriska delar. Det är alltså ingen sidosöm uten varje del är halva bakdelen och halva framdelen. Sen är de ihopsydda mitt fram och mitt bak samt i innerbenssömmen. Överdelen är slimmad och benen lite pösiga. Längst ner finns ett resårband som kan tas ur när Gullklumpen blir längre för att förlänga användningstiden.

Istället för att sy på ett kantband högst upp sydde jag på en infodring. Det blev bra men det hade nog blivit snyggare med kantband, det är dock svårt att få till bra med kantbandspressarfoten. Nu ikväll fick jag dock en bra input på en grymt snygg variant på retro hängselbyxor! Så får det bli nästa gång!

Arbetsordning:
1.Sydde resårbandskanaler på bensluten och trädde i resår.
2. Sydde innerbenssömmerna, sydde samtidigt fast resåren i overlocksömmen.
3. Sydde på infodringen räta mot räta på vardera sida separat.
4. Vände rätt infodringen, pressade och stickade ner.
5. Sydde ihop de två sidorna. (I en perfekt värld skulle jag ha gjort detta före moment 4.)
6. Sydde fast namnbandet överst mitt bak.
7. Klämde fast tryckknappar.

Mönster: Eget, str 86.
Material: Kanintyget från Jnydesign, infodringen i matchande orange tyg, även detta från Jnydesign.
Maskinval: Overlock att sy ihop delarna, coverpro att sticka ner infodringen.
Inställningar coverpro: Kedjesöm: Trådspänning: 3-2, differentialmatning: 1.0, steglängd: 3.5. Till resårkanalen, smal tvillingsöm: Trådspänning: 3-3-2, differentialmatning: 1.0, steglängd: 3.0. Pressarfotstryck: normalt (10 mm) till båda.

19 kommentarer:

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Jättefina...mycket kaniner här också ;-). Brallsen liknar mina retrobrallor./Karolina

Anonym sa...

Jo du, tyckte att dom där var grymmt snygga. Har ritat (försökt) rita eget mönster på det där plagget, men har inte fått änden ur för att sy dom. Smart med resårbandet men kunde ta ur när barnet växer!

Carolina sa...

Snygga byxor på söt tjej ;) Jag blev också sugen på att prova Theas byxor när jag läste om dem.

Thea sa...

Jättefina! Tror knappast hon tröttnar på kaniner, det är nog snarare du och sambon i sånt fall!

Modellen var jättefin. Festligt att det var precis en sån nederdel jag tänkte att jag skulle kunna utveckla mina senaste byxor till. Eftersom mina var utställda gick de ju inte att sy i ett stycke, men tack för det tipset!

florin design sa...

Jätte snygga brallor!

Anonym sa...

Helmysig dress! Man vad smart att slippa sidsömmarna, borde vara "enkelt" att ta ett mönster på vanlig midjebyxa och förlänga på något vänster. Skall nog klura på saken ;-) Ja tur att det kommer fler färger på kaninerna för mina fyra meter räcker möjligen till ett par små kalsonger och inte så mkt mer sedan är det tvärslut (förutom alla små applikationskaniner jag sparat)

Jenny sa...

Jättesnygga - kaniner kan man väl inte få för många av ;-)

á Yeliqa sa...

Jättefina byxor på en ursöt tjej :)

Anonym sa...

Superfina byxor. Det är verkligen synd att jag inte hade råd att köpa något kanintyg innan det tog slut. Skulle verkligen ha velat ha en tunika åt lilltjejen av det underbara tyget. Men men, får väl försöka få med en bit när det nya kommer istället.

JNYdesign sa...

Fantastiskt fin, du är superduktig,
Jag har en annan kanske rolig sak att berätta, på tal om att världen kan vara liten. I Helgen träffade jag min mamma (hon fyllde 60) så berättade hon om en dam från Kiruna som hon träffat på en kurs vars dotter hade startat en "butik" i Norge där hon hade symaskinskurser kombinerat med fika. Jag kom genast ihåg det jag läst tidagare på din blogg "varför finns inte detta i sverige" och tänkte att världen är bra liten ibland. Skoj.

recoll sa...

Superfina byxer, jag gillar verkligen modellen och tyget förstås. Tänkte passa på att tacka för tipset på Meedoms bok "Barnkläder". Jag har använt mig av hennes bok Tyg och funktion (en äldre bok) många ggr, som också är bra om man vill lära sig lite om mönsterkonstruktion. Men det innebär oxå at man måste göra sina egna mönster och det tar ju lite längra tid (speciellt om man ska mäta en sprallig 2-åring). Hennes böcker är verkligen bra! Är inne och kikar på din blogg med jämna mellanrum och du skapar jättefina saker, skulle gärna länka dig om det är ok.

MVH
Recoll

Jes sa...

kanonfina brallor, höngselbyxor är snyggt, har dragit mig för att sy såna till K för det blir så omständigt när man ska gå på pottan men jag får nog ta och sy ett par ändå till K. Gillade oxå Theas byxor.

G.Aasen sa...

Kjempefine bukser! Ser veldig praktiske ut og gode å ha på. Og det kaninstoffet er jo så herlig!

Vindling sa...

Har länkat till din blogg från min, hoppas att det är ok. :)

Mustardseed sa...

Åh vad fina! Och jösses vad du är produktiv, det är helt otroligt, varje dag har du fått till något nytt superfint. Jag är imponerad..!

Gekko sa...

Jny: vad kul! Världen är verkligen liten!!! Tänk bara på hur vi träffades och råkade komma i prat!

Reco och lumlum: klart ni får länka! Tack för tipset om boken Reco, jag hade ingen aning om att den fanns men lyckades hitta den på nätet efter ditt tips och väntar på att ett begagnat ex skall flytta hem till mig nästa vecka!

Lisa sa...

Snälla söta Gecko!!! Säljer du dina urfina mönster??????

Mvh Lisa

Lisa sa...

Förlåt... Stavar tom Gekkoo fel... Och främst undrade jag just över dessa underbara jumpsuitbyxor!?

Gekko sa...

Lisa: du kan väl maila mig på attsyengecko att gmail.com (byt ut att med @)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no