mandag 23. februar 2009

Ett hängivet fan?


Vi hade besök av kompisar för någon vecka sedan. Ia, 4 år, fastnade framför travorna av tyg som dagen till ära hade förpassats från sina vanliga platser på matsalsbord, stolar, pianopall etc till strykbrädan. (Strykbrädan är av vanlig storlek så här var det väldiga högar!) Bland alla dessa tyger och halvfärdiga syprojekt såg hon verkligen ut att hon bli kär i just de limefärgade flodhästarna!

Några dagar senare träffade jag åter Ia och hennes mamma och fick då höra att hon frågat mamman om jag kanske ville sy ett nattlinne till kaninen i just det limefärgade flodhästtyget. Klart jag ville! Ia är en otroligt skön liten tjej och jag vet att hon är mycket medveten om vilka kläder i hennes gardrob som kommer från Gekko.

Nu vet jag inte om nattlinnet passar kaninen, jag vet ju inte hur stor den är. Funkar det inte så är det bara att byta ut den, jag tror nog att Ingrid (Gullklumpens docka) kunde behöva ett nattlinne till.

Mönster:
Ett omgjort mönster på ett linne. Mamma var så vänlig att hon ritade av ett gäng dockmönster till mig för något år sen så jag vet inte riktigt var mönstren kommer ifrån. Jag tror det är den vanliga norska dockmönstersboken (den man får i Hobbybokklubben) men är inte säker. Det kan också vara Anita Gunnars.

Material:
Ja, detta måste vara det flitigast använda tyget i sybloggosfären just nu? Flodhästtyg från Jofotex, här i lime, en av färgerna som trycktes i begränsad mängd. Vit mudd från Stoff och Stil.

Mysigt:
Att en 4-åring anlitar mig som personlig sömmerska :-D

Tillägg:
Jag fick en fråga om muddavslutet i hals och ärmslut. Så här gjorde jag:
Sydde på en smal muddrundel i halsen som om man ska sy en vanlig muddhals. Skillnaden är att jag gör den rätt mycket smalare. Sen pressar jag den snygg och stickar ner sömsmånen. Då blir det en liten kant som sticker ut, jättefräscht och enkelt!
I ärmsluten gjorde jag på samma sätt, fast då det är dockkläder och väldigt små utrymmen sydde jag inte ihop till en rundel här utan sydde först på kanten och sen sydde jag sidosömmen. Även här stickade jag ner kanterna.


15 kommentarer:

Syserine sa...

den der lille jenta var jo rene plusskontoinnskuddet : ) herlig med grönt og hvitt sammen!

Cantina sa...

Jag förstår varför Ia fastnade för flodhästtyget. Det är ju underbart!

anna sa...

Åh, vad fint det blev! Fräscht med det vita till!

Thea sa...

Men vilken gullig historia! Att hon såg tyget och ville ha ett sånt nattlinne till sin kanin (visst var det kanin?). God smak hon har, den lilla!

Heilt spesiell sa...

Så morsomt.Gøy når noen verdsetter det man gjør:) Barn er jo bare herlige.
Hvordan har du gjort når du har sydd den hvite ribben?Likt som man gjør i halsen på vanlige gensere o.l ?

Gekko sa...

Till alla svenskalärare: nu har jag precis korrigerat rubriken så det inte längre står "En hängiven fan" utan "Ett hängivet fan". Svårt det där när det skiljer sig mellan norska och svenska! :-D

Visst är det jättegulligt! Jag tror att det var en kanin, hoppas jag inte minns fel. Nalle eller docka var det inte.

Heilt spesiell: jag kan skrive et tillegg i innlegget om ribben.

Retro Elephant sa...

Vad sött :) Klänningen blev mycket fin :)

//Lina

Karinko sa...

Kaninis är mycket fin i nattlinnet, tyvärr har vi ju ingen kamera. Tog hem jobbkameran men den funkade inte! Får återkomma. Ia har stor förtroende för din sykonst. Vi gillar dig!

malin sa...

Jag älskar att sy dock-kläder! Nattlinnet blev jättefint!

Hello sa...

Vilket förtroende! Kul!

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Jag tycker flodhästtygerna är lite röriga?/Karolina

Gekko sa...

Karinko: vad bra att kaninis är fin i nattlinnet! Hoppas det inte blev orättvist för lillebror förresten, det tänkte jag ju inte på!

Karolina: jag vet inte helt om jag håller med dig om att det är rörigt. Smaken är som baken! :-D Jag tycker det blir en härlig harmoni i trycket just för att trycket är tätt och smått. Det skiljer sig från de andra retrotrycken, absolut. :-)

Mysebo sa...

Roligt ned unga beställare :-) Den blev jättefin! Bra tips med hals mudden, kanske provar det någon gång.

fante sa...

Vilken fin modell :-)

Zoffix sa...

Har tillhört de få som inte direkt fastnade för flodis-tyget, men det där nattlinnet var ju superfint :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no