tirsdag 3. februar 2009

Ett filmtipsNu trodde ni kanske jag spårat ut och gjort om Gekko till en blogg för filmälskare istället? Inte då! Jag har helt enkelt hittat några korta filmsnuttar om tillbehör till coverpro med en kort introduktion om hur de fungerar. De ligger på Janomes nederländska sajt. Filmerna är på engelska med hissmusik i bakgrunden.

Så är du nyfiken på vilka tillbehör som finns till coverpro eller undrar över hur de gör så är det värt ett besök! Kika in här, klicka sedan på video under varje enskild produkt.
Det finns även en översikt över tillbehör på denna engelska sajten, jag köpte min fållguide och centre guide där, kantbandsapparaten beställde jag i Sverige. (Jag minns verkligen inte var, jag får återkomma!)

Själv har jag dessa tillbehören:
Kantbandsapparat (Bandgeleider, wide tape binder, 12 mm) Art.nr 795844009.
Centre guide foot (Naaivoet met middengeleider) Art.nr 795819108. Den använder jag även som clear view foot, alltså transparent pressarfot.
Fållguide (Zoomgeleider, hemming guide) Art.nr 795839104.

Jag skulle nog gärna vilja ha en resårrynkningsapparat (elastic gathering attachment, elastiekgeleider) också. Är det någon som har använt det och har åsikter?

10 kommentarer:

fante sa...

Jag får inte videosnuttarna att funka?!? Jag trycker på spela upp men inget händer. Vilken webbläsare använder du?

6-barns mamma sa...

Är CoverPro en bättre maskin än Husqvarna? själv har jag fastnat för Husqvarna, så jag är nyfiken på skillnaderna?

fante sa...

Videosnuttarna funkade bra hemma. Undrar just om det är ett tecken? ;-) Ganska kul att videosnuttarna var desamma som finns på dvd:n som följde med maskinen :-)

PysselFröken sa...

Hihi... vilken fantastisk filmsnutt. Hon låter som en som står och visar superduperfläckborttagningsmedel eller liknande. :-D

Bravobravo sa...

jeg fikk med alle disse filmsnuttene på en dvd da jeg kjøpte min, jeg. Og det ser ikke fullt så lett og greit ut når jeg bruker kantbåndapparatet eller hem-guiden, hihi

Carolina sa...

Vad lätt det såg ut med kantbandsapparaten ;)
Jag har en resårapparat till min OL och det är suveränt. Det som är krångligt är att man inför varje gång måste prova ut vilket tryck det ska vara på resårbandet. Verkar ju ännu bättre att ha den till CPn så att man kan sy mitt på tyg!

Anonym sa...

Dette er eit uutforska felt for meg, og heilt sikkert noko eg kunne få lyst på. Og sikkert nok finne ut at eg faktisk trenger og må bruke pengar på etter kvart...Så eg tør ikkje å bevege meg inn i den jungelen heilt endå. Enn så lenge skal eg holde meg til mine små prosjekt og fortsette å la meg inspirere av proffar som deg :) Det ligg ein award til deg på bloggen min.

Thea sa...

Jag är också nyfiken på resårrynkaren...

Jag fick med en DVD när jag köpte bandkantaren. Bad snällt.... :-D

Kort og Søm sa...

Takk for supert tips om de videosnuttene!!

Hilsen Fredrikke :o)

Gekko sa...

6-barnsmamma: du menar Huslylcok 936 då eller? Jag har ju inte testat den så jag har ingen erfarenhet utav deras täcksömmar. Det jag kan säga är att det är väldigt skönt att ha en separat overlock- och coverlockmaskin. Jag skulle inte alls använda täcksömmarna lika mycket om jag var tvungen att trä om och fixa varje gång. Men det är ju vad jag tycker :-)

Jag hade ingen aning om att filmsnuttarna fanns med på någon dvd, jag fick inte med någon, jag köpte min maskin i Sverige.

TAKK Kreakris for awarden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no