mandag 9. februar 2009

Retrobrallor till Syster Blå[Sy]ster Blå är Meandisäljare och i somras fick jag några plagg ur hennes provkollektion. I byte skulle jag sy något till hennes dotter. Syster Blå fick välja själv och önskade sig ett par retrobrallor som de KokaLal gör. Hon ville ha muddar i bensluten, och byxorna skulle allra helst vara i denna härligt randiga velour. Nu säljer ju inte jag retrobrallor, de är ju KokaLals flaggskepp men sy till kompisar har jag gjort vid några tillfällen.

Undrar förresten vad som utmärker min blogg? Påsbyxor? Hoodie? Det känns som att jag alltid syr nya saker...

I vilket fall så blev det röd-orangerandiga retrobrallor. Och sen har jag bara glömt att blogga om de! Jag misstänker att de är för små nu. Lilla tjejen har blivit stor och har börjat gå! Snart har hon väl växt ikapp Mille?!? [Sy]ster Blå har bloggat om byxorna för länge sen, här finns hennes inlägg där det även finns actionbild.

Tyget tog förresten slut när jag sydde byxorna. Noggrann planering gjorde att jag precis fick ut det jag behövde av tyget men ändå fick till mönsterpassningen. Tur! Fast synd att jag inte har kvar mer av det. Det är alltid skönt när man kan utnyttja sista lilla biten av ett tyg och samtidigt sorgligt när det tar slut. Det finns ju alltid så mycket nytt jag vill köpa!

Mönster:
Eget.

Material:
Randig velour i rött och orange från Andersson & Hjalmarson.
Röd mudd från Stoff och Stil.

Tips:
Jag tycker att den randiga velouren från A&Hj lätt bubblar sig även då man syr med overlock. För att undvika det höjer jag differentialmatningen till 2,0 och då blir det bra. I annan velour syr jag med 1,5. Någon annan med samme erfarenhet?

Tack:
[Sy]ster Blå för de fina Meandikläderna!

16 kommentarer:

LinSar sa...

Jätte snygga.

anna sa...

Jättefina!!Tycker om muddarna i benslutet!

Äppel Päppel sa...

Så snygga! Härliga färger på velouren!

Doris_Assar sa...

Superschyssta! :-)

Syster Blå sa...

tack själv för de underbara brallorna! måste nog testa om de verkligen är för små...vägrar tro att det är så!gillar dom jätte mycket!

Mannagryn sa...

Snygga! Vill ha lite randig velour

Heilt spesiell sa...

Kjempeflotte!!Herlig velour!

OttoPippi sa...

Suypersnygga!!!

Har själv ingen velour från A & H men tack för det framtida tipset!

Många har ju sina egna versioner av denna byxa, och jag tycker det är okej att sälja sin eget mönster faktiskt. Annars kan man ju nästan in te sälja nåt för allt är ju liksom redan gjort!

Hello sa...

De är jättefina! Vilken härlig velour!

Och jag håller nog med OttoPippi - sina egna varianter får man sälja på beställning.

Om jag blir inspirerad av dig och syr till Loppan och hennes kompisars mammor tycker det är fint och vill ha lika, då blir det ju lite märkligt att hänvisa till dig, när det inte heller är du som har sytt Loppans, sas. ;) Och med de personliga kontakterna är det ju också ofta så att de faktiskt vill att _jag_ ska sy till dem, så skulle jag hänvisa till dig, skulle de inte beställa något alls, vilket innebär att om jag syr mitt Gekko-inspirerade plagg på beställning till någon, så är chansen stor att jag ändå inte har tagit någon potentiell beställare från dig.

Gekko sa...

Tack:-)

Och så undrar jag om det blivit något missförstånd? När jag pratar om vilka som ev är mina flaggskepp så menar jag bara vilka sorters kläder som utmärker min blogg! Och inget annat... Om man inspireras av varandra så är det ju roligt att säga det men det var inte det jag menade!

Så jag hoppas att du inte tagit något personligt här Hello eller någon annan! Det var absolut inte menat som något påhopp utan precis som jag skrev ovan, en allmän fundering över vad andra menar utmärker min blogg?

Att jag väljer att inte sälja Theas retrobrallor mer än till kompisar är vad jag har valt att göra, hon är ju en kompis och det skulle kännas väldigt konstigt att sälja hennes grej.

Thea sa...

Jättefina! Den velouren är så härlig. Jag har också den hemma, men har faktiskt inte sytt i den ännu.

Ditt "flaggskepp" tycker jag forfarande är Hoodies. Även om du syr en himla massa olika grejer är hoodies liksom "du"! :-) Och dina jumpsuits!

Festligt, jag pratade just om det med några andra, just att man har olika specialiteter som man förknippas med, även om det var länge sen man slutade sy just det!

Jes sa...

Jättefina!!! Om jag inte mins fel så har jag till och med klämt på dem hemma hos dig innan de levererades :)
Gillar verkligen detta tyg.

Hello sa...

Så tokigt det blev! Vi tänker ju samma, jag är bara så kass på att uttrycka mig... :( Har svarat på ditt mejl!

Trevlig helg!

Gekko sa...

Jes: det stämmer bra, det var innan jag hade sytt klart de och jag var rätt missnöjd!

Hello: skönt att vi rett ut det! :-)

Pyssel knåp & barnskrik sa...

men vilka superläckra byxor...och tyget var ju som...tuttifrutti....vad snygga kläder du syr...
/emma

Gekko sa...

Tack Emma:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no