torsdag 23. desember 2010

En hjärtlig julSom jag längtar till jul! Och nu är det verkligen inte lång tid kvar.
Dagen idag har gått lite i ett, barnen har varit hemma och jag har stressat med julklappar och julkläder. Min egen klänning blev jag klar med för ett bra tag sen, Milles finskjorta gjordes klar igår men Gullklumpens julklänning hade jag inte ens börjat med.
Jag återkommer till våra finkläder, här får ni se en julklapp till en stor tjej i vår närhet. Hon drar redan 140 cl och vet förstås mycket väl vad hon gillar. Hoppas hoppas hoppas att dessa härliga hjärtan accepteras!

Tyget är en pinfärsk nyhet från JNYdesign, det har kommit in i rött och nougatbrunt, och man kan välja mellan hjärtan och stora "dots". Jag har sytt en riktigt snygg tröja med nougatbruna dots men inte hunnit redigera bilderna ännu, ni får hålla tillgodo!

De röda hjärtena finns både som vanlig jersey och en borstad kvalité som är helt underbar! Den är så fantastiskt mjuk! Jag var lite osäker på hur den skulle vara efter tvätt, nu vet jag att den bara är ännu skönare efter en tvättomgång på 60 grader och en torktumling. Den känns inte det minsta nopprig, bara grymt skön!

Tröjan då, det var ju den jag skulle blogga om... Den är i storlek 140 och där har jag rätt begränsad erfarenhet. Modellen är snäv och kanske inte så lång, nederst är den lite lätt utställd och har en rundad nederkant. Ärmarna är rynkade i ärmkullen och är sen rätt långa och smala längst ner. Jag fållade nederkant och ärmslut och kantade med rött i halsen.

Jag hade förresten god hjälp av både Gullklumpen, Mille och Chico Bom Bom (från boken Verktygsapan) vid fotograferingen.


:mönster:
Från Ottobre Design, nummer ?
Jag kortade ärmlängden och gjorde de lite mindre snäva, annars tror jag nog att jag följt mönstret rätt bra. 

:material: 
Härlig borstad bomull från JNYdesign, nyinkommen och alldeles underbar! 

:dagens sytips:
När jag rynkar ärmkullen syr jag inte på rynktråd med vanliga maskinen. Det blir i stort sett alltid helt perfekt att göra det på overlocken i stället, fr.a om det är tunn och följsam jersey. 
Så här gör jag:
-Ställ in diff-matningen på max (2.0)
-Höj trådspänningen på nålen längst till vänster
-Sy med overlocken just den biten som ska rynkas
-Sy på ärmet som vanligt.

Nu har du fått en snygg och jämt fördelat rynkning!

8 kommentarer:

JuMel sa...

Så fin! Tror nog säkert att den kan gå hem hos en storlek 140:) Kul att höra att du gillar tyg kvalitén och det ska bli så spännande att se hur "dotsen" ser ut! Ha en God Jul!

Pyssellycka sa...

Härligt tyg och jättefin tröja!

Call design sa...

God Jul!

tina f sa...

Kjempefin genser! God jul!

Botilda sa...

Å, så fin! Hoppas mottagaren också tycker det. Jag är också nyfiken på tyget - beställde igårkväll :-) Tack för rynkningstipset, det verkar ju superbra.

En riktigt härlig, god och varm jul önskar jag er!

InaIda sa...

Jättesöt tröja!
God Jul!

Ealina (humnum) sa...

Åh, vad fiffigt med rynkningen! Det måste jag testa!

Jag är nyfiken på det där borstade tyget, är det så underbart mjukt som man tror, eller är det till och med ännu bättre? *drömmer*

God jul på dig!

MinaMirakel sa...

Så fin tröja, nästan så man skulle beställa lite av det tyget!/Åsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no