torsdag 9. desember 2010

Två byxor och en bonusEn beställning som fick vänta alldeles för galet länge... En tjej hade läst på ett norskt familjeforum där någon rekommenderat Gekko (nu har jeg tyvärr glömt vilket forum), och gjorde en beställning. Det var precis i samband med att jag skulle på Syfestivalen, sen börja i ett nytt jobb och samtidigt sy inför tre olika julmarknader. Så jag berättade att det nog kunde dröja några veckor. Och det gjorde det också! Beställaren hade det största tålamodet med situationen och fick en liten dregglis som plåster. Hoppas de gillar den!

Beställningen då, två stycken sparkbyxor. Jag fick rätt fria händer med färger och kombinationer. Det bidde en röd med kantar i orange och dito knappar. Sen andra fick bli turkos med turkosa knappar och kantband, och muddar i aqua. De blev riktigt söta och nu hoppas jag bara att de mottogs med glädje!

Jag körde en lite annan lösning med kantbandsavslut och knapparna denna gången, det blev rätt snyggt tyckte jag, bäst så långt! Bilden nedan är lite kornig men visar hur den ser ut. Det är dubbla lager velour, och den yttersta biten är dubbelvikt och sytt ner med en stickning. Ska se om jag kan få till bättre bilder till ett senare inlägg.

:mönster:
Eget, str 80

:material:
Velour från JNYdesign, orange mudd och interlock till kantband från Hilco, aqua mudd från Stoff och Stil, turkos interlock till kantband från JNYdesign.

12 kommentarer:

Ealina sa...

Vad snyggt det blev med "knäpp-flärpen" :D

Pyssellycka sa...

Kombinationen röd och orange är galet snyggt tycker jag! Snygg avslutning på axelbandet!

SiriR sa...

Kjempelekre!
Og smart ny løsning ved knappene:)

MinaMirakel sa...

Så smart avslutning på hängslena, det måste jag oxå prova!/Åsa

Madelene sa...

Fina byxor med fina färgkombos. Tänkte fråga dig hur man får skuggor runt plagget? Antar att du inte syr fast dem? :0P Är enbart självlärd när det gäller PS och har inte kommit så långt som att hitta "skuggningen".

Madelene sa...

Eller är det bara så att du knäpper plagget på ett ljust underlag och markerar med skuggningen inkluderad i bilden kanske?

Jes sa...

Vilka fina byxor, va kul att få fria händer att välja färger :)

Mimmi sa...

Garanterat att beställaren blir nöjd med så fina kläder.

Snyggt avslut på bakflärpen.

Gekko sa...

Tack hörni! :-)
Madelene: det är faktiskt en naturlig skugga. Det är mest det jag använder för att jag tycker det är så snyggt. Annars finns det nog bra sätt att göra det på i PS också.
Ett sätt jag skulle testa är att markera objektet du vill skugga, kopiera det och göra det nya lagret skuggfärgat, lägga det under och förflytta det lite i förhållande till huvudobjektet. Testa dig fram!

Madelene sa...

Aaaahaaaa! Där sa du nåt! Det ska jag testa. Lät ju mycket enklare än att försöka hitta "skuggverktyget" i PS-djungeln! :0) Tack tack!

Nilla sa...

Vilka härliga byxor! Den varianten av knäppning på hängslebyxor har jag också tänkt testa. Har ett par köpta byxor här hemma som är kvar sedan jag var liten, och de är gjorda precis så. :) När jag syr förklädesklänningar i vävda bomullstyger med vanlig snedslå gör jag så på axelknäppningen, det blir bra!

tonje sa...

Vi har fått sparkebuksene og dei var kjempeherlige :) Vi er veldig fornøgde, og tusen takk for det flotte halstørkleet!

Skal ta bilder med modellen i og sende deg når eg bare får tid.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no