mandag 6. desember 2010

Till Nissegutten
Här kommer fortsättningen på mitt genialiska inlägg... (Lite ödmjukhet är kanske på sin plats?)

Okej, lillprinsen i släkten skulle alltså ha ett lite tomtekit. Men så känns det så tråkigt att sy kläder som bara används i december. Så då fick det bli ett kit med avtagbart vitt fluff, alltså en fuskpälskant. Det har jag sytt förut också, senast förra december då Gullklumpen fick denna.

***här måste det bara snabbt flikas in att jag aldrig kom mig för att ta bort fluffet på Gullklumpens nissekjole förra året, så den var klar till användning i år med! Rätt praktiskt nu samtidigt som det legat som ett dåligt samvete för mig årets resterande 11 månader***

För att tröjan ska bli fin att använda även resten av året sydde jag en snygg turkos v-kant till halsen, och jag har redan färdigt tillklippta muddkanter till nederkanten och till ärmsluten. Denna gången skall det inte falla i glömskan! För att dölja den turkosa halsmudden när tröjan används nu i december sydde jag alltså en härligt julig dregglis.

Byxorna är helt vanliga muddbyxor i helrött. Mössan däremot är bara julig, julig och julig. Vit fluffkant och härligt röd. En fin liten rödnisse :-)
:mönster:
Eget till allt. För tips på mönster till byxor, se här. Tröjmönster finns bra i många nummer av Ottobre, man kan också köpa deras Creative Workshop. Mitt egna dregglismönster har jag ju till försäljning, det går förstås att testa att knåpa ihop ett sånt mönster själv också.

:längtar:
Till att få se kitet i användning!

:nisse:
Betyder tomte på svenska för den som inte visste det. Barnen har lekt rödnisser hela helgen efter att ha sett årets norska julkalender om blånisser og rödnisser. Mysigt!

12 kommentarer:

Jes sa...

Du är inte dum du !!!Vilken fiffig ide :)

Karinottilia sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Karinottilia sa...

Jättefina!

Ealina sa...

Jättefint tomteset! Och vilken härlig form på luvan :)

Nu undrar jag ju då, det där avtagbara vita fluffet, det är alltså fastsytt och du bara sprättar/klippper bort det när säsongen är över?

Gekko sa...

Ealina: precis! Den är fastsytt med sicksack. Sen kommer jag sy på en muddkant i stället, så planen här är att helt enkelt klippa av intill sömmen :-)

Mimmi sa...

Ödmjukhet behöver du inte ha. Du är genialisk! ;-)

I år blir det utomhus-Lucia på dagis och jag hoppas kunna gå genvägen att köpa en färdig tomte-jacka som kan användas över termodräkten. Kanske blir det en egenknåpad mössa åtminstone.

MinaMirakel sa...

Väldigt praktiskt!/Åsa

Fangoria sa...

Supersmart verkligen, och fint också!

dajj sa...

så lustigt, precis det här låg jag och grubblade på i natt! =) Fast jag kom fram till att jag nog bara gör vanliga röda muddbyxor och och en röd tröja utan fluff och allt. Men din lösning är helt klart suverän!

Ealina sa...

Ok! Det verkar smidigt och bra *ler*

Själv ska jag tydligen sy pepparkakskläder till mina barn :) De vill ha karameller på, men jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det ännu.. Tur att jag har en vecka på mig att fundera ;)

Åsa sa...

Bra idé! Ska nog kopiera.

Jennie sa...

Blir nog riktigt fint till jul! Himla bra med saker som man kan använda även efter jul!

Passar på att tipsa om en liten utlottning jag har just nu. Vinnaren får en valfri hemmasydd necessär. Kanske vore det något?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no