tirsdag 24. mai 2011

Varmblodiga barn och nyckelpigor


Mina barn är lite lätt varmblodiga. Precis som sin mor går de lätt runt barfota med en inomhustemperatur på 18 grader på vintern. Och Gullklumpen slår rekord i att vägra ylle, hon föredrar ett lätt linne hela året, och kanske kjol utan strumpbyxor till. Så länge de trivs med det och inte verkar kalla är det väl ok.
Fast nu som sommaren närmar sig är det förstås helt ok med linnen och lätta kläder!

Trots att jag säger att Gullklumpen älskar linnen, eller singlet som hon kallar det, har jag inte sytt ett enda till henne. Jag har fått inse under de gångna veckorna att det inte riktigt räcker med de tre linnen hon ärvt av sina kusiner. De används varje dag och vi hinner inte riktigt med att tvätta. Så när det perfekta linnetyget hittade vägen hem till mig slog jag till och skapade ett nyckelpigalinne.

Tyget kommer från finska Ikasyr och har söta vita nyckelpigor på rosa botten. Först tänkte jag sy på vita kantar men jag klarade trogen min egen vana inte att göra som jag bestämt mig för utan bytte tråd och kantbandsfärg i sista minuten. Vita kantar blev till turkosa och Gullklumpen blev strålande nöjd!


:mönster:
Gratismönster från Ottobre Design, hittas här.
Mönstret är bra men rätt smalt. Gullklumpen använder väl 110 nu men jag tog storlek 122 på bredden och 110-116 på längden. Sen ändrade jag skärningen i halslinning och ärmöppningarna lite lätt.

:material:
Ikasyrs fina nyckelpigor, finns även i somriga lime och turkos. I Norge kan de köpas hos Cetho och i Sverige hos Strömming.

:ärligt och härligt:
Att se Gullklumpens förtjusta min när hon fick linnet. Vips hade hon det på sig och stoltserade runt med deg. Det är härligt för en Gekkomamma att se!

7 kommentarer:

Katharina sa...

Vilket snyggt linne! Väldigt coolt med de turkosa kantbanden.

Susanna sa...

Så fint! Jag har inte hunnit sy i nyckelpigorna ännu, bara klippt dem och skickat till andra :) Så snyggt med turkos till tyget!

MinaMirakel sa...

Så fint tyg, det blev ett jättefint linne!/Åsa

Skapat av mig sa...

Å fint blev det! Mina barn är likadana de vill också ha linne året om!

jenny sa...

Jättefint! Snyggt till jeans.

Gunnhild sa...

superfin! utrolig kult trykk!
har foresten skrevet litt om deg i dag ;) ..og lånt et bilde av hoodien!

Gekko sa...

Tack!
Åh, så artig Gunhild! Takk for den! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no