mandag 30. mai 2011

Ville Mille


Ikke sant det er rart? At jeg klipper ut en genser og legger den ved siden av overlocken, ferdig til å sys sammen. Og så tar det ikke bare en måned, men to og tre måneder før jeg faktisk tar meg tid til å sy den ferdig?

En genser går jo fort å sy! Spesielt når den ikke har applikasjoner, ikke har halsåpning, ja egentlig ikke har noe spesielt med seg mer enn at den er til verdens beste Millemann! Kanskje det er nettopp derfor? Fordi den er enkel og ingen vet om at jeg har tenkt å sy den. Da er det jo bare å vente til jeg har rett tråd i maskinen?

I håndarbeidsbloggene prates det jo om UFOer, unfinished objects.Og denne genseren var ikke langt fra å bli et sånt. Fram til Mille krøp opp i fanget mitt når jeg sydde t-skjorter til søskenbarnet hans. Og spurte så fint om han også kunne få en. Da smeltet jo mammahjertet... Han fikk sin egen Cirkus-t-skjorte og så tok jeg et tak i nakken på meg selv. Jeg tok fram den perfekte grønnfargen til ribben, og sydde sammen genseren, byttet farge til ribb og kantet så fint med grønne coversømmer.
Og Mille ble så fin i sin nye genser! Den bruktes flittig en hel dag og ligger nå til vask, godt neddynket i neseblod og min mammas hjemmelagde blåbærsyltetøy...

:mønster:
Eget.

:materiale:
Ville dyr fra JNYdesign i herlig blått, ribben er en grønn skjønnhet fra samme sted.

:håp:
Om att blåbær og blod går bort i vasken også denne gangen!

Lille ville Mille

12 kommentarer:

Gunnhild sa...

så herlig ;)
det er liksom så lettvindt å utsette alt som skal syes til eget bruk, eller som oftest til barnas bruk..og så får man verdens dårligste samvittighet når de ser opp på deg der du sitter ved symaskinen: kan du sy noe til meg nå..??
men når man først gjør det, så er jo samvittigheten gullende ren igjen!

(når man først snakker om gullende ren, lykke til med neseblod og blåbær!)

Gekko sa...

Ja, ikke sant? Det blir så altfor lettvint. Og så er det kanskje sånn her i huset at storesöster har skjönt at det går an å spörre og da er ikke mamma så veldig vanskelig. Mens lillemann, han får mest arve han... Men nå har jeg god samvittighet, bortsett fra at jeg kanskje burde starte en klesvask da! :-D

Hege sa...

Kan anbefale kefirmelk til blåbærflekker :) Høres usannsynlig ut- men fikk vekk alle blåbærflekker på min kjæres nye bunadsskjorte. ( tviler imidlertid på at det vil hjelpe mot neseblod).

Siden din er jammen til inspirasjon!!! Du er bare sååååååå flink!!

Terese sa...

Åh vilken fin!!!!
Men jag är lite ledsen över att du har valt att börja blogga på norska, följer din blogg slaviskt och nu har det genast blivit svårare att förstå ;)

Kram!

Gekko sa...

Hege, så synd at jeg leste kommentaren rett etter at jeg hadde sprayet og lagt genseren i maskinen!

Hvordan bruker du kefiren da? Blötlegger i kefir för vask?

Therese: vad synd! Jag hoppas att du fortsätter att följa bloggen. Jag försöker tänka på att skriva ordet på båda språken om jag tror att det behövs, men jag kanske överdriver svenskarnas förmåga att förstå norska?

grønn sa...

Herlig genser! Tenker den er knallfin på søte Millemann :-)

LillaRöd sa...

Det ser ju ut som han precis har växt i den så då var det väl bra att du väntade...:)
Annars håller jag med Terese... det var lättare på svenska. Kanske kan du byta språk varannan gång;)

ohelene sa...

Så fin! Har sjølv ein UFO-shorts liggande. Broremann spurte her om dagen kvifor det står "6" på den sidan han jo er sju år... Håpar den passar fortsatt når den blir ferdig. Kanskje neste ting eg må ta fatt på!

Hege sa...

Jepp. Tøm kefir over flekken og la ligge over natta eller i noen timer. Går sikkert etter den er vasket også :)

Älsklingsfrö sa...

Ja, ibland är startträckan aldeled för lång trots att det tråkiga redan är gjort. Men fördelen är ju att tröjan inte var lovad till Millemannen utan det kom ju som en överraskning, även om den i ditt huvud var aldeles för försenad. Kram till dig!

Anonym sa...

Hej!
kikar in här ibland och tittar till dig :) Det äör så roligt att det går bra för dig och att du fått snurr på affärerna! Grattis och lycka till :)
Kramar från Doris Daisy

Åsa - en bloggläsare sa...

Hej, vilken fin tröja till din milleman!
Ett tips om fläckarna:
blod tar man bort med kallt vatten, men vänta inte för länge.

Sen smetar du ut filmjölk på blåbärsfläcken och låter det torka ordentligt. när du sen skrapar bort filmjölken följer fläcken med. Är det något svagt kvar brukar det gå bort i tvätten, eller så upprepar man behandlingen en gång till.
Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no