fredag 20. februar 2009

Snygga ränder!


Jag är så förtjust i detta tyg! Fråga mig inte varför det fick ligga på hög och vänta så länge innan det blev ett par byxor av det, jag förstår det inte själv! Tyget är en härlig velour som jag köpte från Tyskland i höstas. Jag hade ungefär tusen planer för det, känns det igen?

Nu hade jag en idé till ett par byxor till Gullklumpen och då fick jag tillfälle att sy nåt av tyget, äntligen! Byxorna har en smal mudd med en bred resår inuti i midjan, midjan är låg och benen är rätt pösiga men också rätt smala hela vägen. Benen avslutas med mudd.

Det stora problemet med tyget var att välja färg till mudden, det är ju så många färger att ta upp samtidigt som det inte får bli för tokigt heller. Till en början hade jag tänkt att detta tyg skulle ha resår istället för mudd både uppe och nere men det blev ju inte riktigt så när jag fick idén till just dessa byxorna. Och idéer är ju till för att sätta ut i livet! Eller nåt...

Mönster:
Eget, det är alltså ett vanligt muddismönster med smal gren, låg midja, låg midjemudd och pös i benen. Kort sammanfattat.

Material:
Randig velour köpt från Michas Stoffecke, tyvärr utsålt om jag förstått det rätt men jag har hört rykten om att det finns i någon butik i Stockholm? På Söder? Mudd från Stoff och Stil.

Mysigt:
Gullklumpen gillar sina byxor hur mycket som helst! Och jag tycker de sitter riktigt snyggt på. Nu som jag jobbar är det svårare att få alster att fastna på bild, särskilt på sina ägare. Skärpning!

25 kommentarer:

stora lilla j sa...

Otroligt fintt yg, och jag älskar modellen! Hur menar du smal gren? Menar du liksom att du ritat "framböjjen" smalare? Heter säkert inte så, men jag är självlärd så jag kan inte vokabulären! ;-)

Gekko sa...

Stora lilla j, jag är också lite osäker på vokabulären men jag tror vi menar samma sak. Inte så jättepösiga över blöjor/trosor då själva böjen inte är jättestor. Typ...
Tack förresten! :-)

Heimlaga sa...

Jag köpte samma tyg på en liten tygaffär här i Skellefteå! De sade att det var tyskt, men kunde inte uppge fabrikant. När jag bloggade om ett velourset i stl 74 som jag sytt av tyget, påstod en läsare att det var Hilco. Vet du om det är det? Jag skulle gärna vilja veta, för att veta hur kvaliteten på Hilcovelour är, den sägs ju vara den bästa?

Doris_Assar sa...

Toppsnygga!!! :-)

Bobo/Rumba de kransen sa...

Superfina, sist jag var på Söders Tyger på Hornsgatan i Stockholm fanns det där!

od Andulky sa...

Underbart tyg!!

Äppel Päppel sa...

Gillar verkligen tyget! Snyggt!

prickig design sa...

Jag tror att jag såg dessa på i veckan då jag hade en dejt med din sambo o barn på bibblan...:o)
Mycket fina på! Extra fint till den randiga traktor-tröjan. Gulleklumpen hade valt själv sa "pappa". Troligt!;o)

Malin sa...

Underbart härligt velourmönster!!!

OttoPippi sa...

Gud så härliga!! Visst är det så ibland att man liksom inte hinner sy av ens favorittyger och sedan nästan glömmer av dem (eller ännu värre får saxångest). Konstigt!!!

mamma i nord sa...

Å for en hærlig bukse.
Alldeles nydelig velour. Bare så synd att slike lekkerbisker skal være så vanskelig å få tak i.

Anonym sa...

Ja, så himla fina! Jag har ju också av det tyget liggande och fattar inte heller varför jag inte sytt av det ännu. Tokigt!
//Thea

Retro Elephant sa...

Hur läckra som helst, älskar tyget! Väldigt nsyggt med turkos mudd nertill!

//Lina

Kort og Søm sa...

Kjempe fine, det stoffet var supert!

Hilsen Fredrikke :o)

malin sa...

Så snygga! Det passade perfekt med den turkosa mudden!

Heilt spesiell sa...

Åååå HERLIG!!Knallfint stoff og flott fasong.Me like:)

LillaBarn sa...

Tänk om man kunde hitta sånt fint tyg här i Australien... Fast även om man kunde det så skulle jag nog inte kunna sy något av det, fast det är väl så när man börjar att sy. Är du självlärd??? Mycket fint iallafall,och jag återkommer ofta till din blogg. Jättebra blogg och massa fina grejor!!

Sandra sa...

Jätte snygga byxor!

Anonym sa...

Snyggt!! Underbart tyg och med turkost kan det ju inte bli fel, det är nog världens vackraste färg!

Äppel Päppel sa...

Såg att det fanns en stuvbit kvar av detta tyget hos Tygpyssling. Det heter Maylin.

Gekko sa...

Heimlaga och Äppel Päppel: Jag tror att det är så att mitt tyg inte är Hilco utan en kopia. Så Hilco har samma tyg men där är visst ränderna lite lite bredare. Borde vara det som finns hos Tygpyssling då.
Så Heimlaga: jag vet inte riktigt hur denna är jämfört med Hilcos av samma kvalitet. Däremot verkar det vara bra kvalitet på detta tyget. Fast Hilcos enfärgade är lite tjockare.

Syster Blå: det stämmer nog bra att Gullklumpen valt sin fina kombo själv. Vi har inte alltid samma åsikter jag och lillfisen;-)

Ottopippi: precis, saxångest var nog lite det jag fick. Snygga tyger måste användas direkt annars blir det svårt!

Emelie: Tack! Alla är vi ju nybörjare någon gång! Själv är jag dels självlärt, dels en boknörd (tror att jag kan läsa mig till allt) och sen har jag gått kurs också. :-)

Pyssellycka sa...

Skitsnygga verkligen! Vilket läckert tyg!

Mimmi sa...

Underbar färgklick! Det tyget blir man glad av.

Själv har jag saxångest över "Lenny" som har legat sedan syfestivalen, men när jag får tid skall det bli en utanpåtröja har jag äntligen bestämt. (Sedan går det ju sy lite mer för tyg har jag ju kvar, men den karamellen skall jag suga på ännu mer.)

Gekko sa...

Ja, Lenny är väl nästan värre kan jag tänka mig! Jag stod och fingrade på det men kände att jag aldrig skulle våga sy i det! Dumt skäl egentligen när jag tänker mig om...

Strömming sa...

I love!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no