onsdag 20. mai 2009

Brun sommar

Av någon anledning verkar jag samla på mig många flera bloggufon än riktiga ufon! (För den som inte vet är ett ufo ett unfinished object, något man börjat sy, sticka eller virka men som sen blir liggande ofärdigt, gärna i en ufolåda eller som i mitt fall, en störig hög bak symaskinerna.)

Kanske är det för att de ligger framme jämt men jag har rätt få ufon i syhögen, just nu är det en hög tygblöjor som jag och sambon syr tillsammans vilket begränsar tillfällen att färdigställa de rejält, två tröjor till Gullklumpen, snusnäsdukar till brorsbarnen, en v-tröja som bara saknar muddkantar, ett par härliga hängselbrallor som Mille växt ur för länge sen. Och sen är det säkert flera grejer som jag glömt bort... (Det var ju rätt mycket ändå, skärpning!)

Det jag skulle säga var att jag nog har många flera bloggufon än syufon! Jag syr klart, fotograferar i de flesta fall, redigerar en del av bilderna och startar kanske ett blogginlägg. Sen syr jag nåt annat. Så min lista över obloggade alster växer ständigt! Och det är inte lika kul att blogga om gamla grejer! Fast det kanske inte spelar någon roll för er?

Här kommer iallafall ett riktigt bloggufo! Bilden togs i mars men då hade byxorna legat klara för användning i väntan på att fotograferas rätt länge! Sen dess har de använts flitigt...

Modell:
Velourbyxor med resår i midja och benslut, rätt tajta överst med lite pös i benen. Eget mönster, storlek 98.

Material:
Brun velour från Hilco, resår från Bibbis Textil.

Skönt:
Att jag fick bloggat om favoritbyxorna, brun velour är en storfavorit även på sommaren hemma hos oss! Vi bor ju trots allt i Skandinavien...

11 kommentarer:

SiriR sa...

Godt å høre at du også har UFOer!!

Og buksene ser superdeilige ut.

Emilia sa...

Fina byxor! Gillar brunt - snyggt och praktiskt även sommartid (inga gräsfläckar syns - min dotter e nog känd som "hon i brunt" på förskolan...)! /Emilia

anna sa...

Härliga!!

Doris_Assar sa...

Brunt är skönt! :-D
Tack för tips om väskan. Ska kolla! :-)

Gekko sa...

SiriR: haha, klart jeg har ufoer, mange flere enn jeg trodde også! Så nettopp over haugen og det var enda noen til... Men nå i kveld har vi sydd ferdig 5 bleier!

Emilia: precis! Inga gräsfläckar och så matchar det ju så bra med nästan allt annat! :-D

Hoppas du hittar Doris_Assar!

Lotta sa...

Haha, .."störig hög bakom symaskinen...", kunde inte känna igen mig mer. Det är ju ofantligt skönt när man äntligen tar tag i den störiga högen dock! Fina byxor!

Josefinaste sa...

Hej! Jag är dålig på att kommentera hela tiden, och det mesta tycker jag är jättefint! Tror inte jag har sett något du gjort som jag inte gillat, men ändå har det blivit så att just dina brallor brukar jag lägga extra märke till. Kanske är det formen på dom. Dom ser smala ut, sådär snyggt men själv är jag rädd för att göra ett mönster för tight, då vet man inte om dom passar på lite större kroppar. Jag älskar modellen på dina brallor! Så fina!!!

Gulligan sa...

härligt bruna....

Doris_Assar sa...

Svarar här med: :-)
Generellt tycker jag Ohlsons inte har mycket att hänga i granen när det gäller trikå.. Här i stan har de stora stuvlådor med olika tyger, tyger som inte verkar finnas i deras sortiment normalt. Där är det också mest skräp ;-), men man kan hitta ett och annat guldkorn...

Thea sa...

Ja, ett riktigt favvoplagg! Såna är så himla bra att ha, de tar liksom inte över utan bara höjer andra plagg.

Gekko sa...

Josefinaste: vilken härligt värmande kommentar! Tack!!

Och tack för ditt svar Doris Assar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no