onsdag 27. mai 2009

Haklappar till helgens bravader

Tror ni mig om jag säger att jag sytt som en galning den senaste tiden? Det känns lite oturligt att Galleri Hemsytt kom samma helg som jag ska stå på torget i Karlskoga. Men så är det bara, jag syr intensivt och det är ju rätt kul ändå! Här har jag sytt dubbelt, det vill säga att jag sytt samma haklappar till båda ställena.

Jag har tidigare sytt rätt många av dessa haklappar i vaxtyg med stor uppsamlingsficka som sticker lite ut. Dels har de gått som smör i varmt solsken i Norge och dels har vi kanske 5 olika hemma. Perfekta att ta med sig i väskan när man ska iväg med barnen. Jag brukar torka av de med hushållspapper om det bara kommit lite skräp, annars borstar jag av med diskborsten eller sköljer under rinnande vatten. Det går även att köra försiktigt i tvättmaskinen.

Till helgen fick det bli två olika färgställningar. Dels ett lila vaxtyg med vita prickar, det fick ett mörkare nästan auberginelila kantband som står sig bra till syréninslaget i vaxtyget. Den andra haklappen är turkos med vita prickar. Kantbandet i halsen och på fickan är vitt, runtom blev det orange. Det kändes rätt fräscht med lite kontrasterande kantbandsfärger!Material:
Det lila vaxtyget snubblade jag över på Stof2000 i Köbenhamn i höstas. Visst är det fint?
Det turkosa köpte jag på Kid i Norge för ett par år sedan. Kantband från gömmorna.

Mönster:
Eget, det samma gamla.

Dagens stryktips:
Man brukar få höra att det inte går att stryka vaxtyg och det stämmer säkert. Om man bränner på med hög värme från rätsidan så misstänker jag att man snart känner en viss doft av bränt plast. Jag stryker ändå, från avigsidan med låg varme och rätt snabbt. Det blir hur bra som helst!

11 kommentarer:

Mimmi sa...

Toppenfina! De lila är ju min stora favorit, då jag inser att jag mer och mer gillar lila. Min stora pasion är ju de lila kaninerna från Jny.

Själv har jag klippt till ett antal haklappar som skall sys under kvällen. Inser att man behöver några "mindre kostsamma" artiklar på marknaden till helgen. Fast det är roligare att sy kläder ;-)

Minelo sa...

Riktigt snygg modell och underbara vaxdukar!

angelmax sa...

hej jag syr oxå haklappar i vaxdukstyg, då jag säljer till en butik har jag klurat lite på det här med tvättråd, jag har en massa vaxdukshaklappar själv till mina barn men har ännu inte tvättat dem i maskin, men hört att det går att göra i 40 grader, vågar man skriva det på lapparna som säljs i butik?
Har du testat att tvätta i maskin?

h sa...

Verkligen fina - lyckade färgkombos m.ed kantbanden! Jag tycker det svåra är att sy i vaxduk. Får ofta för lös och slapp tråd, men kanske är det att jag inte har nån toppmaskin...

Doris_Assar sa...

Jättesnygga, snygg och enkel modell! :-)

Thea sa...

Jättesnygga! Man kan ju tänka att haklappar inte kan bli så olika, men det visar du ju att det kan de visst! Härliga färgkombinationer som man blir glad av - och snygg modell också! Lycka till!

anna sa...

Läckra!!

SiriR sa...

enkle og fine!! og lykke til med alle salgene i helga:)

MinaMirakel sa...

Piffigt med prickigt./ Åsa

GOBLIgobli sa...

Gud så fin den lila är! Prickigt är ju så snyggt och den färgkombon blev bara toppen. =) Lycka till på torget!

Gekko sa...

Angelmax: jag tvättar i maskin men på fintvätt, tror centrifugeringen lätt kan göra lite veck.

h: hur blir det om du har kantband då? Tycker att det gör rätt stor skillnad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no