mandag 4. mai 2009

Tävla med bruden?


En tidigare beställare undrade för rätt länge sen om jag kunde tänkas vilja sy en klänning i samma stil som denna till hennes dotter. Den ska flickan använda i sina föräldrars bröllop, vilken ära! Och så läskigt! Allt måste ju vara perfekt och det är inte det mest förlåtande tyg jag syr i. Hur som helst tror jag att jag fick beställningen kring jul men vi bestämde att jag hade till maj på mig att sy den och det gick ju bra. Den har legat klar här ett par veckor nu och är snart på väg med posten.

Tyget:
Visst var det tur att mamma köpte extra av det guldmönstrade tyget i höstas när hon skulle sy två såna klänningar till mina brorsdöttrar? Vi var på Stoff och Stilbutiken i Malmö i oktober och då fanns tyget kvar där, det har inte gått att köpa det på postorder på ett tag men i butiken fanns det kvar. Jag fick resten av tyget efter att vi sytt klänningarna till Gullklumpen och hennes kusiner. Ännu finns det kvar av det!
Satängen är brudsatäng från Stoff och Stil, så tjock, glansig och härlig!
Fodertyget kommer från Jofotex.

Dagens tips: Osynlig dragkedja
Nu ska jag inte utge mig för att vara någon expert på dragkedjor. Jag måste bara berätta vilken skillnad det är att sy i ett osynligt blixtlås med pressarfot anpassat för det ändamålet!
Både denna klänningen och klänningen till Gullklumpen har osynlig dragkedja. Båda blev snygga i slutändan. Den stora skillnaden var att jag sydde Gullklumpens dragkedja med pressarfot för vanlig dragkedja, till denna klänningen hade jag investerat i en särskild pressarfot till osynligt blixtlås. En dröm! Det gick hur snabbt och smidigt som helst!
Det man ska tänka på är att blixtlåset behöver vara längre än öppningen ska vara för till skillnad från en vanlig pressarfot kan man inte sy hela vägen ner. Och sen ska man ju ha ett särskilt blixtlås som är osynligt förstås.

Ps!
Är det förmätet att implicera att klänningen kan tävla med bruden? (Se rubriken)
Jag menar ju bara att en liten sötnos som springer runt i en princessliknande klänning lätt kan dra ögonen åt sitt håll! ;-)

16 kommentarer:

Kristine sa...

Hei!
Så utrolig nydelig den er!
Gleder meg til den kommer fram =)

SiriR sa...

For en fantastisk kjole! Syns helt klart en liten jente kan konkurrere med bruden!

Og takk for sytips, må nok investere i glidelåssyfot og teste det:)

anna sa...

Underbar!!

Strumpetossa sa...

Helt underbar! Så vacker!

Doris_Assar sa...

Jättefin! Kommer lätt bli sötast på festen :-)

Lykke sa...

Gud så nyyydelig!! Håper du får actionbilder av denne etterhvert ;)

dajj sa...

Helt otrolig!

Anonym sa...

gud så fin klänningen va.
den vill ja se livbilder på sen. fina tyger med

LillaBarn sa...

Ja, bruden får nog konkurrens här... Vilken kanonfin klänning!

TIA sa...

Å.. nyyyyyydelig ! Du er så utrolig flink !!

Jenny sa...

Vilken vacker klänning!

U.K.M sa...

Ååååååh, så otroligt vacker!

Heilt spesiell sa...

Nydelig!!

Thea sa...

Hihi, du kan ge dig på att hon kommer att tävla med bruden. Och slå henne med hästlängder! Små sötnosar i finkläder går helt enkelt inte att tävla med!

Solveig Lövendahl sa...

Underbar! Jag har också nyss (till min brudklänning och tack vare tips från strömming) upptäckt den fantastiska pressarfoten.
Och jag tror också att den lilla vinner över bruden, fast bruden får nog en del uppmärksamhet ändå, så det gör nog inget.

Lucia (Uplandsgården) sa...

Jättefin klänning helt underbar, och jättebra tips med blixtlåsfoten... tackar, har haft lite problem när jag sytt jeanskjolar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no