tirsdag 20. februar 2007

FörklädesklänningIgår kväll sydde jag en förklädesklänning efter ett mönster från Föräldrar & Barn nr 2-07.
Man får förstora upp mönstret från ett rutpapper. Tråkigt, särskilt som jag inte hade rutpapper själv. Sydde i storlek 1/2 - 1 år. Väldigt okomplicerat mönster.
Valde att inte använda snedslå, trots att det kanske gett lite mer retrostil. Skulle kanske vara snyggt med vitt band till, känns väldigt 70s. Men nu följde jag alltså bara mönstret och fållade. Får dock säga att snedslå gör mycket, där en fåll lätt blir ful om man inte är så noggrann sitter snedslån snyggt. (Fast nu har jag ju fått en del snedslåträning på senaste tiden.)
Enligt mönstret skulle man ha en knapp överst bak, men jag tyckte det kändes lite magert så jag satte dit två.
Tyg från Åhléns, till halva reapriset förra veckan.

4 kommentarer:

KnåpModern sa...

Mycket snyggt tyg, åhlens har verkligen en hel del fina! Och modellen blev ju bra. Jag har också den tidningen men jag har dragit mig för att förstora mönstret, det verkar lite jobbigt. Sitter klänningen bra på?

Gekko sa...

Tack KnåpModern! Ditt beröm värmer lite extra, ivrig läsare av din blogg som jag är...
Klänningen sitter över all förväntan! Bättre än den från Baby Cool. Det var inte så farligt jobb att förstora. Satt på golvet (nog enklare om man sitter vid ett bord:-D) med linjal och blyert. Tog lite längre tid än vanligt mönster men helt ok. På ett par ställen tänkte jag fel med måtten, men man tittar ju hela tiden på mönstret och ser för sig hur det skall bli så jag såg ju direkt att det var konstigt.
Våra döttrar är väl ungefär lika gamla tror jag, min är 8 månader men en liten tjockis. Storleken är bra iallafall. Hon kommer nog kunde ha den ett bra tag utan att den är tokstor nu.
Ser fram emot att få se hur din blir!

Hanna sa...

Hej Jag vill sy denna klänning till min systerdotter, men har inte "barn & föräldrar" 2007 nr 2, kan jag få tag i mönstret på något sätt? Hanna

Gekko sa...

Hej Hanna! Jag vet tyvärr inte var min tidning eller mönster tagit vägen, jag letade efter det för ett tag sedan. Frågan är om man inte kan maila Föräldrar och Barn och fråga? Jag tycker mig minnas att det var något fel med den större storleken. Annars har nog ofta biblioteken gamla tidningar för hemlån. Hoppas du hittar det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no