torsdag 15. februar 2007

Stolsdyna till Tripp TrappFör ett tag sen såg jag att KnåpModern hade sytt en jättesnygg dyna till en Tripp Trappstol. Igår hittade jag ett jättesnyggt vaxtyg på Åhléns. Idag när jag skulle titta på KnåpModerns beskrivning såg jag att jag valt samma tyg som hon... Härmapan Gekko! Men tack KnåpModern för din bra inspiration!

Jag sydde en påse av tyget, 89x39 cm dubbelvikt (inkl sömsmån, påsen blir 44,5x39). Lämnade öppning hela vägen på kortsidan. Sydde in band i sidosömmerna, överst och i viklinjen. Därefter lade jag in vadd. Sydde ihop nederst och sydde på ett kantband utanpå. Egentligen hade det nog varit bättre ur matspillsperspektiv att ha kantbandet överst. Som ett tips om någon gör likadan. Sydde en stickning i viklinjen, rakt genom tygerna och vadden.

Trevliga expediten på Å tipsade om att använda lång stygnslängd för att minimera perforeringen av tyget. Kanske självklart för vissa, men jag hade inte tänkt på det. Expediten tipsade även om att det finns plastmugg och tallrik som matchar tyget, så det köpte jag också. Trots denna merutgift är dynan mycket billigare än originalet. Och smartare i och med att den är avtorkbar.

2 kommentarer:

Sara sa...

Hej! Åh vad fina saker du har gjort! Hittade hit från sytråden på familjeliv och ville bara säga att jag är så impad - din blogg hamnar bland mina favoriter!

KLOCKARBARN sa...

Hej
kikar tillbaka via kommentaren du lämnat i min blogg. Jag håller med dig - kul att sy och ibland lyckas man, ibland inte alls. Men vad gör det. Det är vägen dit som är kul. Den här fina dynan ska jag nog härma....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no