mandag 19. februar 2007

Haklapp i vaxtyg


Det blev ju mängder av tyg över från stolsdynan så idag har jag sytt en haklapp. Grundmönster från Gynther: "Sy till barnen 62-98 centilång", har man inte den är det ju lätt att bara rita av favorithaklappen. Jag gjorde även en ficka på haklappen, kopierade bara nedersta biten av mönstret.

Först sydde jag kantband på fickans överkant, passade även på att sy fast namnlappens överdel här, den sitter löst som en flärp nederst. Hoppas att det inte tar fokus bort från matningen! (Typisk rolig flärp att pilla på)
Sen sydde jag ihop de två delerna, det behövs kanske inte men kändes som en säkerhet inför kantningen. Kantade sidorna innan jag kantade övre delen, förlängde där kantbandet med ca 25 cm på vardera sida så att det kan knytas i nacken. Det enda som tar tid här är ju kantbandet. Sen får man en personlig haklapp, som i detta fall matchar stolsdynan, muggen och tallriken!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no