onsdag 6. mai 2009

Till min käre


Min älskling fyllde år för en tid sen och jag hade stora svårigheter (som vanligt) med att bestämma mig för vad han skulle få. Han förtjänar förstås allt han pekar på men han pekar ju inte på så mycket! Och ingen dyr hobby har han heller, inte ens en ny overlock vill han ha! Tur det kanske...

Till slut bestämde jag mig för att sy något åt honom. Jag vet att han uppskattar min sömnad och värdesätter tiden och jobbet som ligger bakom. Samtidigt kan jag ju inte blunda för att det faktiskt tar mycket tid och kvällar! Så min första tanke att ge honom ett presentkort på en snygg skjorta slopades. Det skulle ju i praktiken vara lika mycket en present till mig själv då jag dels skulle "få" köpa nya tyger och dels faktiskt få ett legitimt skäl att sy! Så istället rannsakade jag mig själv och insåg att den bästa presenten var att ta av ett tyg jag har liggande och samtidigt sy i hemlighet på den tid jag kunde hitta. Han skulle bort en natt några dagar innan födelsedagen och då passade jag på.

Nu har jag inte så mycket herrmönster liggande. Min lösning blev att ta hans favvotröja och jämföra med ett mönster jag hittade i ett Allt om handarbete. Hemskt! Hans t-shirt i storlek small var 10 cm smalare än xs i Allt om handarbete! Min lösning blev att sno ärmringningen och kullen från xs i allt om handarbete och längd och bredd från favoriten.
Jag undrar bara hur de tänker, tidningen är inte ens ett år gammalt och deras modell är som på 80-talet med tält till tröjor.

Så mycket tyger som passar min kille har jag inte heller. Jag tror inte han skulle vara helt förtjust i att gå runt med kaniner eller ugglor. Det är inte helt hans stil. Som tur är hade jag nyligen fått hem denna härliga campan från Tyskland! Den passar riktigt bra! Nu finns tyvärr bara en snutt kvar.

Mönster:
Kombination av egen t-shirt med mönster från Allt om handarbete (minns tyvärr inte vilket nummer det var). Fåll i ärmslut och nederkant, mudd i halslinning.

Material:
Campan från Hilco, inköpt från Michas Stoffecke. Färgen heter jeansblau-dunkelblau tror jag. Ljusblå mudd från Stoff och Stil.

Hjälp?
Någon som har erfarenheter av herrmönster? Vilka är bra? Jag gillar den slimmade looken till min snygging!
Ser ni förresten hur coolt han lutar sig mot väggen på bilden? Den ska alltså vara sned.

18 kommentarer:

LindaGunillaBeatrice sa...

Hej hej, jag brukar sy från den gamla 70talsboken sy kläder i mjuka tyger deras modeller är oftast lite tightare än senare grejer. Men annars tycker jag det fungerar rätt bra att rita av det nya mönstret och sedan justera längd och bredd efter eget tycke och så rita om till ett nytt.

fante sa...

Snygg! :-)

Jag brukar rita av favorittröjan (om den inte är alltför komplicerad) och mäta och jämföra lite (t.ex. se till att axelsömmarna på fram- och bakstycke är lika långa ;-)) Det brukar bli tillräckligt bra :-)

Familjen skogstokig sa...

Jättesnygg! Min sambo vill att jag ska sy lite tshirtar åt honom, han konsumerar vita dylika i massor under skjortor, men jag har inte hittat några bra mönster alls, men nublev jag inspirerad. Jag hade gärna hittat ett juste skjortmönster till en kortärmad,lite slimmad sommarskjorta, också...

dajj sa...

Konstigt det där med mönster. Tur i alla fall att du kontrollerade med favorittröjan för passformen ser ju ut att ha blivit perfekt! =) Snygg!

Mimmi sa...

Wow, så fin den blev! Och vad häftigt att sy herrkläder!

Snart blir jag tikig - vart kan man köpa sig mer tiiiiiid?

Botilda sa...

Snygg! Det är klurigt med större mönster, tycker jag, men det går. Och just i morse kommenterade min sambo att han måste rensa ut sin överfulla t-shirtlåda eftersom nästan ingen gick att använda längre... Undrar om det är ett tecken ;-)

Doris_Assar sa...

Jättesnygg! Snygg pose också ;-)

maria sa...

Vad snygg den blev! Gillar färgerna och passformen.

Har själv aldrig provat att sy herrkläder men håller med om att det är svårt att hitta herrmönster.

Heimlaga sa...

Ovanligt med en man som inte har någon dyr hobby! Annars brukar det ju vara stora pojkar=dyra leksaker. Min man är dessutom just stor-så jag brukar inte ha några problem med att mönstrena är för stora...Fast det är inte så ofta han får något sytt.

od Andulky sa...

Supersnygg!

prickig design sa...

Den ser jättefin ut! Ser ut att sitta klockrent. Grattis i efterskott, får du hälsa!!

Lilla Gryn sa...

Jättesnygg tröja och jag ser hur coolt han lutar sig mot väggen, en riktig pose.
Kanske en ny nisch för dig??

Karinko sa...

Det blev väldigt bra. Och tyget verkade vara superskönt också. Vill dessutom meddela att jag planerar att skicka iväg kläder till Stockholm i dagarna- det blev en liten tös!

Syserine sa...

Dritlekker! Så at tygpyssling hadde en brun/beige campan som også skulle passe ganske bra till herre.. hmm, noe å tenke på. jeg har et herremönster fra farbenmix forresten.

Thea sa...

Men jäklar vad du syr!! Grymt snygg tröja! Blir sugen på att sy en till maken också i det tyget!

Thea sa...

Nu har jag läst inlägget också! Vilket tokigt mönster! Hoppas det blev bra, men det blev det säkert. Så gulligt tänkt av dig med att ta något tyg du redan hade och sy på tider som inte gick ut över honom! Det tyget måste passa honom perfekt också. Säg ingen till maken min, då kommer han vilja att jag syr en till honom också direkt!

Fangoria sa...

Åh vad fin den blev! Önskar jag vågade sy nåt till min älskling...

Gekko sa...

Tack Linda! Den boken finns ju på biblan, måste se till att låna hem den!

Mimmi: om du hittar lite tid nånstans så får du gärna köpa till mig också! ;-)

Heimlaga: om man jämför min hobbys med hans så är ju min sjukt mycket dyrare! Jag kan ju alltid köpa en ny maskin, ångstation, screentrycksutrsustning etc, för inte att snacka om alla tyger! Så i vår familj är min hobby rätt mycket dyrare! :-D

Karinko: vad bra, då kommer det snart i bloggen, vad kul med alla bebisar runt dig förresten! :-)

Syserine: det hadde jeg helt glemt, du viste meg vel det mönsteret?! Kanskje jeg kan låne???!!

Thea: det vore väl nåt, om våra män kunde gå runt i matchade tröjor! :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no