tirsdag 8. februar 2011

Baby love oh Baby lock


(Fjantig titel på inlägget, jag vet. Jag kunde bara inte låta bli med tanke på sångens titel, se den inbäddade videon om du inte förstår.)


Jag har gått iväg och fått en ny kärlek och en ny baby. Kärlekssagan började på Syfestivalen för ett år sen. På mina workshops i samarbete med JNYdesign fick jag låna symaskiner av Janome, däribland en Baby lock. Jag tyckte det skulle vara kul men tänkte samtidigt att så mycket bättre än en vanlig overlock kunde den väl inte vara.

Jag tog fel!
Jag slogs faktiskt med häpnad första gången jag testade den. Den syr helt enkelt galet mycket bättre än alla andra overlockar jag provsytt. Fördelarna är överväldigande! Babushkadockan har ju pratat sig varm om den i sin blogg men jag fattade som sagt inte förrän jag testade själv.
Jag har längtat och längtat och längtat och nu äntligen är den min! Det blev en Baby lock Imagine Wave. Den motsvarar väl ungefär denna om jag förstått det rätt. Det är  alltså en 4-trådig overlock som också har wavesöm. Sen har den automatisk inställning av trådspänning, nålträdare, luftträdning av griparna (en helt fantastisk grej!).

Jag har inte hunnit testa den så mycket ännu. Jag har sytt ett nattlinne till mig själv och två dregglisar. Till nattlinnet passade jag på att använda rullfållen också för att testa och det var grymt smidigt att byta.
Som ni ser är jag nog lite kär... Många som varit med på workshops på Syfestivalen har sett mig prata varmt om dessa maskiner också och avundats de som köpt. Nu tillhör jag de lyckligt lottade!

15 kommentarer:

Syserine sa...

Så göy! Jeg bör nok ikke pröve, jeg som vil ha alt : )

Karinottilia sa...

Härligt Gekko! Välkommen till klubben! :)

Benglan sa...

Grattis! :)
Jag har också Baby Lock (Evolvé) och den är fantastisk.

dajj sa...

Grattis!
tyvärr har min huskylock några levnadsår kvar (suck). men jag är inte sotis! ;)

Madelene sa...

Vad roligt! *muttrar* :0) Jag har i alla fall fått ihop ett Dregglis/scarf mönster jag gillar nu tack vare din hjälp. Så tusen tack för beskrivningen! :0)

Skapat av mig sa...

Wohooo! Vill också ha men syr tyvärr inte överflödigt mycket kantband för att investera i en :-D

Kul att du är nöjd! Kram!

Anja Allvin sa...

har också babylock! Man borde förbjuda alla andra overlocks och bara sälja den, då skulle betydligt fler sy som galningar :-))))

grønn sa...

Grattis! Du er virkelig betatt skjønner jeg! Jeg kommer gjerne og prøvesyr :-)

Åsa Tidqvist sa...

jag förstår din lycka för jag har en likadan! Den är så braaaa!!!

Hello sa...

Välkommen till klubben! Jag investerade i min Evolve för ett och ett halvt år sen och jag har inte ångrat mig en sekund!!! Den är verkligen precis så där galet bra som både du, jag och alla andra beskriver! Grattis till inköpet!

GOBLIgobli sa...

Oboy, grattis till nytillskottet!! :-D Har gått och funderat på en Evolve länge nu och ska nog bli en sån vid tillfälle.

Thea sa...

Men vad kul att den äntligen är din! Grattis!

Anonym sa...

Härligt, jag har också precis köpt en sån och jag är lika kääär... :-)

Funderar om någon av er (el Gekko) som haft maskinen längre provat att sy med stretchnålar, gillar inte riktigt hålen som annars kan bli av EL-nålarna. Bara man inte gasar så hårt kanske det går?

Gekko sa...

Syserine: nettopp du som er så kvalitetsbevisst bör jo pröve! Ditt prat om den har jo litt av skylden for at jeg slo til nå!

Anja Allvin: precis, där sa du någonting! Egentligen borde en som aldrig sytt på en overlock inte få testa någon annan maskin! :-D

Grönn: du er velkommen når som helst!

Anonym: som jag har förstått det så behöver man inte sy med EL-nålar på just denna, utan man ska använda HAx1SP/CF. Som du förstår har jag inte testat stretchnålar ännu, men någon annan kan kanske svara på det?

Mimmi sa...

Du gör at ha-begäret börjar smyga sig på igen ;-)

Grattis till nyillskottet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no