mandag 28. februar 2011

Sova skönt

Samma bild, välj mellan stökig bakgrund eller slarvig redigering ;-)
Haha, hur pryd är inte jag då som inte känner mig bekväm med att posera i nattlinnet?
När min Babylock flyttade hem till mig så var jag tvungen att testköra lite. Tiden var så knapp då och egentligen borde jag inte sytt till mig själv men det gjorde jag faktiskt!

Jag har länge behövt ett nattlinne, och nu tog jag tag i det. Jag ville testköra mönstret Bohemian från Ottobre, det är samma mönster som jag sydde flera tunikor/t-shirts av på Syfestivalen, bl.a denna som hamnat i JNY-Jennys ägo. Nu var det alltså första försöket på att använda mönstret.

Jag tog storlek 36, mönstren är ju rätt stora i Ottobre ofta. Jag mätte på mönstret och jämförde med egna plagg och insåg att den skulle kunna bli lite stor. Till ett nattlinne är ju det helt ok.
Jag förlängde mönstret till lagom nattlinnelängd och skippade fickorna. Annars har jag nog följt mönstret rätt exakt tror jag. Halslinningen är fållad, och sen tog jag rullfåll i ärmslut och nederkant (i mönstret tror jag de är fållade).

:dagens sytips:
Just rullfållen var jättekul att köra på min nya maskin! På pfaffen får man mixtra lite mer och ställa in trådspänningen och testköra, ändra och sen testköra igen. Här var det bara att skruva på ett par rattar enligt sömguiden och sen var det bara att rullfålla! Snygga sömmar blev det också! Nästa gång ska jag testa wavesömmen!

:mönster:
Bohemian, modell nr 3 från Ottobre Design Dam 5/09. Bra och användbart mönster tycker jag efter att ha sytt 5 tunikor/nattlinne/t-shirts med olika variationer i det.

:wow:
Tack för all glad feedback på allt som händer i mitt liv för tiden! Jättekul med responsen på giveawayen, på alla beställningar som droppar in i webshoppen och alla glada tillrop! Webshoppen har fått en pangstart och jag är glad! 

9 kommentarer:

FridoLi sa...

Ser jättefint ut! Jag har precis beställt hem det numret av Ottobre, måste kolla in vilket mönster det är du har använt sen!

Gryda sa...

åh, så fin den var!

ewa sa...

ser väldigt gosigt ut!

grønn sa...

Her skjer det store ting for tida ser jeg! Vi har hatt ei ukes ferie, og hos deg har det skjedd mye nytt i mellomtida! Gratulerer med webbutikk! Jeg tittet så vidt innom - ser kjempefin ut! Og bloggen ble og fin med nytt "matchende design".
Reportasjen i avisa ble og veldig bra syens jeg!
Mange baller i lufta for tida - håper dere har det bra :-)

OYB sa...

Snygg! Härligt tyg du valt också.

Pyssellycka sa...

Åh, det såg riktigt mysigt ut. Det där möstret kanske man skulle skaffa sig, ser väldigt bra ut!

Tyrvi sa...

Sov gott nu!

Ottobres mönster är stora och med rejäl rörelsevidd. Det gör det bekvämt för mig som är liten i kroppen men betydligt rundare än jag var innan barn. Två/tre storlekar mindre än uppmätt passar oftast utmärkt på mig.

Skapat av mig sa...

Å vad gott du kommer att sova nu! Den blev jättefin! Har testat rullfåll en gång, det var kul men mycket att ställa in!

Vad kul att det går bra med shoppen! Kram!

j´shörnan sa...

hej den blev jätte fin jag vet inte men jag tror att du och jag har samma sorts symaskin men jag törs inte göra såna saker som du gör jag har också massa med olika pressfötter till min maskin men vet inte riktigt vad de är bra för det skulle vara kul att ha tid som du att göra såna roliga saker. kul att se alla dina saker jag blir inspirerad kram maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no