søndag 6. februar 2011

Blir du färdig någongång?Ojojoj, det gick fort när Gullklumpen plötsligt skulle hjälpa mig att skapa hennes julklänning. (Före jul alltså.) Hon är nog en helt vanlig fyraåring med massor av åsikter, hon vet hur hon vill ha det. Hennes julklänning skulle förstås ha massor av snurr och vara princesslik. Allra mest förtjust är hon i en snutt Hello Kittytrikå jag har, och sen förstås(?) alla vaxtyger. (De drar hon alltid fram och vill att jag ska sy tröjor eller mössor av...)

Jag tyckte inte att vaxtyg passade så bra till julklänning så vi styrde oss bort från den hyllan. Då drog hon fram en snutt jag har kvar av ett tyg från Stoff och Stil. Brunt med rosa och glitterdetaljer. Kan det bli bättre? Först blev det total katastrof, jag kunde berätta att jag inte hade så det räckte till en klänning, på sin höjd en kjol eller ett ok till en klänning. Inte kul...
Innan jag hade hunnit föreslå ett alternativ eller ge förslag på ett matchande tyg att göra en klänning med ok av hade Gullklumpen snabbt scannat av tyghyllarna, drog fram ett mörkbrunt tyg med vita blommor och kikade vädjande på mig. Om det gick att kombinera de två???? Och sen använda detta rosa bandet????

Sen gick det fort. Klänningen måste vara klar bums! Klänning med fodrat ok, osynlig dragkedja bak, kjoldel med massor av snurr och sen ett roa band runt om i midjan. Nederkanten fållad med bred overlocksöm.
Och samtidigt två otåliga barn. Sen när den var klar fick den provdansas i syrummet. En överlycklig Gullklump som snurrade fortfortfort och en lillebror som sitter och tittar på med händarna i kors (enligt bilden iallafall, jag är inte säker på att han satt stilla särskilt länge...)

Snabbt snurr med lillebror som veggpryd:material:
Brun bomull med glitterblommor samt rosa band från Stoff och Stil. Brunt tyg med vita blommor från en lanthandel i Norge.

:mönster:
Eget. Det finns liknande mönster i olika Ottobre. Man kan också ta ett grundmönster på ok från Meedom och konstruera en snurrkjol att sätta på, jag har tidigare bloggat om att rita mönster på snurrkjol här.

:sen då?:
Gullklumpen kände sig som en princessa i klänningen och skulle nog gärna gått med den på dagis varje dag om hon fick.

"Färdig någongång? Jag vill dansa mamma!"

12 kommentarer:

grønn sa...

Herlig :-)
Så fint å få sydd kjole helt etter egne ønsker.
Jeg er sikker på at hun ble en flott prinsesse i den kjolen.

Anki sa...

Jättefin klänning! Vad duktig hon är på att kombinera tyger lilla tjejen, hon har iofs nån att brås på ;-)

MinaMirakel sa...

Supersnygg, jag har ju själv tre tjejer så jag vet hur viktigt det är med snurr i kjolen!/Åsa

HönaPöna sa...

wow... vilken fin klänning hon kombinerade ihop! Och fint sytt med såklart... :-)

June sa...

Nydelig kjole :)

Hanne sa...

Superfin klänning, och din dotter verkar ha öga för färger. Det är en konst tycker jag och så fascinerande att det är så mycket mer som går än man tror. Därför är det så gott med barnens ögon, de har liksom inga idéer om vad som borde passa ihop.

tina f sa...

Helt nydelig!

SiriR sa...

Så herlig! Og ekstra gøy når de små er med og bestemmer:)

Caty sa...

åh, va fint :D. Vilken gullig story det hela blev också. När jag har barn ska jag också se till att sy plagg till dom, så kul med fina barntyger ^^

Kool Inka sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kool Inka sa...

Jättefin klänning! Och grattis till nya overlocken. Ser en ny bild i listan men den kanske funnits där ett tag redan.

Susi sa...

For en nYyyyyydeli kjole!!!!!!!!!

Kunne tenkt meg den i MIN str!! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no