onsdag 2. februar 2011

Fyra generationer

Milleman fick en pojkdocka till jul, och då vaknade dockintresset hos storasyster för fullt. De två har lekt massor med sina två dockor nu på nyåret. Och då kan ni väl fatta hur glad Gullklumpen blev när hon fick en hemstickad rosa kofta till sin allra finaste docka av sin gammalmormor/oldemor igår! Hon lekte och lekte och lekte, och somnade med koftan intill ansiktet sen på kvällen!


Jag har inte sytt så mycket till dockorna, jag  har ju lyxen att min mamma gör det. Hon har sytt de värsta outfits så min sömnad behövs inte!
Mössor däremot har vi inte så många av i dockstorlek, så jag imponerade Gullklumpen med att två minuter före middag dra med mig dockan och Gullklumpen ner i syrummet, dra fram en stuv med turkosa moln, svänga ihop en mössa med en söm på overlocken och sen en overlocksöm istället för fåll. Hon tittade på mig med stora ögon och undrade hur det kunde gå så fort? Jag hade inte hjärta att säga att det inte var den mest välgjorda mössan i stan. Hon var så nöjd!

Så här får ni se en bild av vår fyragenerationsdocka med stickad kofta från oldemor, dräkt från mormor, mössa från mor och sen tillhör ju dockan Gullklumpen.

Var tar man förresten annars en bild av dockan än i den loppisfyndade hyllan som nyss kommit upp på väggen och inte hunnits fyllas med nips ännu? :-)

4 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Visst är det kul med dockkläder, men så pilligt att sy!
Hyllan är ju kanonfin!/Åsa

Ealina (humnum) sa...

Barn är såå söta! Det krävs så lite för att de ska bli hur glada som helst! Jag sydde ett par byxor och mössa till sonens minidocka för ett par år sedan. De är heller de mest välgjorda i stan, hehe, men sonen blev överlycklig! (Dittills hade den lilla dockan en heldress i nåt konstigt syntettyg, hemsk var den, så det behövdes verkligen nåt annat..)

Kul med en arvedocka :)

Strömming sa...

:) kul historia! Och vad gör det att mössan inte är avancerad sydd, bara de blir nöjda och glada, barnen! Och kan man fräsa ihop en mössa på så kort tid kan man nog inte bli annat än imponerad och glad!

Kan man verkligen fynda stringhyllor på loppis? I så fall är jag väldigt avis på dig just nu. Även omjaghar en i mitt kök så kunde jag gärna ha några till!

lilla hjärtat sa...

Underbar kofta, äger ingen så fin själv ; ) Grabbarna har inte varit så intresserade av dockorna så det har inte blivit så mycket sytt till dem. Stort grattis till din kollektion och ditt fina tyg, så roligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no