tirsdag 15. februar 2011

Mitt syrum del 2

Strykbrädsklädsel med vinklar, linjer och mått
Här kommer lite mer bilder av mitt syrum, med denna farten blir vi kanske färdiga till påsk?

Sen urminnes tider har jag spånat på strykbrädsklädseln från Quilter.se som brukar finnas med på Syfestivalen. Den har verkat riktigt smart! Sen när jag började ha workshops med JNYdesign så fick jag tjuvlåna strykjärn i montern där trevliga Ulla som står bak innovationen stod med sina överdrag. Det är faktiskt himla bra! Så förra syfestivalen slog jag till på en quilter press, och har väl tänkt blogga om den sen dess. Jag quiltar ju inte så jag köpte cm-varianten. Jag använder den mest som stöd till rätta vinklar och raka linjer när jag stryker, och till att mäta.
Ett litet bra-att-ha-tips inför kommande syfestivalen helt enkelt.

Fyra på rad, Janome CP, Babylock, overlock från Pfaff och Easy Jeans från Janome

Magnetlister på väggen,

Strykjärnet har extra lång sladd, automatisk avstängning och dunderånga.
Jag har äntligen lyckats fotografera magnetlisterna som jag pratade om i Mitt syrum del 1. Jag har ytterligare en magnetlist som hänger bredvid datorhyllan där jag också har en stång med krokar för olika saxar och verktyg, det får komma i nästa inlägg!

10 kommentarer:

Madelene sa...

Ser ut som en hel symaskinsbutik ju! :0P Snyggt blir det i allafall! Skoj med nytt. Hur fäster du magnetlisterna? Har du skruvvänlig vägg kanske? Jag har betongvägg i mitt syrum och misstänker att jag får en fin grotta att förvara mina saker i om jag försöker banka upp nåt! :0/ Skulle haft nåt man kan klistra upp.

grønn sa...

Herlig syrom du har! Jeg blir bittelitt misunnelig, og drømmer om et eget syrom :-)
Trekket til strykebordet var smart!
Kos deg på syfestival! Jeg håper jeg skal komme meg avgårde på syfestival en gang jeg og! Vi setter kursen mot København i helga - ikke så verst det heller ;-)

Knuffodragen sa...

Ett sådant där överdrag till strykbrädan var ju verkligen supersmart. Det ska jag verkligen titta på och se om det är värt att lägga pengarna på. Sedan får jag tacka för tipset om magneterna för det är ju väldigt mycket i ett syrum som går att fästa på en sådan. Superbra med lite inredningstips : )

Karinottilia sa...

Vilka fina bilder! Instämmer helt och fullt gällande strykbrädsöverdraget. Jag har haft mitt ett par och nu och det är perfekt när man ska vika upp och pressa fållar. Dessutom ser det fortfarande nytt ut fastän jag haft det så länge. Tecken på bra kvalitet. Bara att köpa... :)

Carro/mysigtdesign sa...

Drömmrum tycker jag. Håller fortfarande till på högst tillfälliga ställen i lägenheten.

SiriR sa...

Oj, så mange symaskiner! Helt imponert:)

rino sa...

Tack för alla bra tips.

Jag har en pyttemagnet på väggen där jag sätter synålar men en sån där list verkar ju toppen!

Tyglina sa...

Ohhh vad roligt... skall kommaihåg alla dina bra tips då jag en dag får ett eget syrum... Nu sitter jag vid matsalsbodet... Och när det skall komma gäster måste jag plocka bort allt... Mer för att deras barn inte ska leka med mina sysaker :-) Mina är så vana att de inte bryr sig... Bra ide med stabilt bord till symaskinerna...

Tyglina sa...

Ohh vad fint du har gjort. Ska kommigåg alla dina tips då jag en dag för eget syrum. Just nu samsas jag på matsalsbordet ... när gäster ska komma måste allt bort.. mer för min egenskull så deras barn inte leker med mina sysaker... mina är så vana att de inte bryr sig :-)

Tyglina sa...

Ohh vad fint du har gjort. Ska kommigåg alla dina tips då jag en dag för eget syrum. Just nu samsas jag på matsalsbordet ... när gäster ska komma måste allt bort.. mer för min egenskull så deras barn inte leker med mina sysaker... mina är så vana att de inte bryr sig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no