mandag 24. september 2007

Bruna manchesterbyxor

Gullklumpen växer inte bara ur sina tröjor för tiden utan även många byxor börjar bli för korta (frånsett några av muddisarna sen februari som fortfarande är på tok för långa!). Denna gången ville jag sy ett par byxor som var lite mer genomarbetade än muddisarna. Så då fick det bli pojkbyxor från Ottobre. (Varför kallar man de pojkbyxor? De hade även ett par liknande byxor med någon detalj i fickorna som kallades flickbyxor...)

Enligt mönstret skall det vara olika färger på nedersta delen av byxbenen samt besparingen och linningen högst upp. Det ville inte jag ha. Så nederst blev det ingen besparing. Sen skulle det vara två fickor där bak. Det sydde jag också men när jag sytt klart det och fäst alla täcksömstrådar såg jag att jag satt ena fickan upp och ner. Och på manchester syns det verkligen!!! Då blev jag sur och tyckte att det var snyggare med bara en ficka. Inte ville jag sätta dit en ny iallafall! (Jag tror inte Gullklumpen bryr sig)

Byxorna har resår i linningen. Jag sydde en kanal med ett brett ej fastsytt resårband i. Tror jag får strama åt det lite idag efter att jag testat byxorna på. Gullklumpen med pappa kommer äntligen hem från seglingen idag!

Mönster: Ottobre Design nr 1/06, modell nr 6, str 80. De känns stora i storleken! Och väldigt breda!
Material:
Brun manchester med olika bredd på ränderna från Stoff och Stil med orangea dekorstickningar sydda med smal tvillingsöm.
Roligt: Kul med lite mer arbetade byxor med fickor och detaljer. Det gör sig med dekorstickningarna tycker jag. Denna gången kände jag också att jag var riktigt kompis med CoverPro!
Tråkigt: Att vända ena fickan så att luggriktningen inte stämde. Särskilt som jag verkligen tänkte att jag inte skulle göra just det!!
Maskinval: Overlocken till att sy ihop alla delar,CoverPro med smal tvillingsöm till dekorstickningar mellan byxdel och besparing och på fickorna. Vanliga maskinen till att sy resårbandskanaler i linning och benslut samt till att sy på namnlappen bak.
Inställningar på CoverPro: Trådspänning 4-4-3, stygnlängd 3,5, differentialmatning: 1,0
Nästa gång: Ska jag göra byxorna lite smalare.

10 kommentarer:

Jes sa...

Jätefina byxor, brunt är så fint. Skönt att ha blivit lite bättre kompis med coverpro :) Fördelen med att vara solo är att man kan sy utan att känna att man är osocial. Men det får inte bli för länge då saknar man ju sina prinsar. Jag kommer vara solo älgjakts veckan, så tills dess ska jag klippa ut massor med kläder som jag sen kan sy i hop. Man får passa på när man kan sy ohämmat i 4 dagar (på kvällstid).

Gekko sa...

Tack=)
Men vadå, kommer du inte alls till älgjakten eller kommer du bara till helgen? Kommer P och K? Vi har inskolning den veckan, börjar 1. oktober. Har ni också inskolning i två veckor?

Anonym sa...

Snygga byxor! Såklart! Elvira har i nuläget fem olika par bruna byxor. Kanske borde variera färgvalet lite... Mille är f.ö ett favoritnamn som Johan aldrig fastnade för. Och unisex dessutom- kör på det ;)

Jes sa...

Vi kommer upp alla tre 6-7 oktober jag åkr hem söndag kväll eller måndag morgon. Jag kommer upp till slakt helgen igen. Ett fasligt åkande men jag kan åke med Gustav både hem och tillbakafredag den 12 oktober till gården.

Jes sa...

Tar med mig tyget så vi kan göra vårat byte :)

Thea sa...

Jättefina som vanligt, Gekko! Håller med om att det är töntigt att kalla kläderna "pojk-" resp "flick-" Det kan ju få vara upp till var och en kan man tycka.

Botilda sa...

Mycket fina! Och kommer att passa toppenfint till nya tröjan, skulle jag tro.

Visst är det fånigt med pojk- och flickindelningen i Ottobre. Flickkläderna har ofta rysch och volanger som jag ändå vill ta bort...

SNUX sa...

Å, så kule! Dødsfint med dekorsømmer i rødt på brunt stoff, synes jeg.

DORIS DAISY sa...

Snygga!! Brunt går till allt.
Jag lkade till en fråga på hemlisen, bara så du ser den. HA en bra dag.

Gekko sa...

Kul med alla glada tillrop! Det fär nog bli ett par jeans också i samma mönster. Fast med vissa ändringar. Gullklumpen är sååå söt i byxorna och tröjan!

Jag fattar faktiskt inte Ottobres indelning, kanske för att de riktar sig utanför Norden också? Tror ju inte att Finland skiljer sig så mycket från Sverige?

Kul att ni kommer Jes!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no