tirsdag 4. september 2007

Hitta ett fel...


Jag har sytt en overall till Mille (vårt smeknamn på lille plutten i magen, och nej, vi vet inte könet). I söndags på kvällen trodde jag att jag var klar och skulle stolt visa fram den till sambon. Då såg jag till min stora fasa att jag gjort ett gravt misstag, just på ett ställe där jag trodde att jag hade koll! Döm om min besvikelse! Ser du vad jag syftar på?

Overallen har påsydda vantar och tossor, precis som Polarn och Pyrets har. Jag har lyckats vända vanten åt fel håll på ena armen. Det syns kan man säga... Först var jag i min besvikelse inne på att skita i felet och använda den som den är. På natten bestämde jag mig dock för att bita i det sura äpplet och sprätta upp. Hoppas jag kan göra det utan att skada kantbandet, jag har inte tillräckligt med mudd i den färgen till att ersätta om det går snett.

Jag kommer återkomma med en ordentlig presentation när jag är klar, det kan vara bra att ha en morot i form av att få lägga ut i bloggen. Jag är riktigt sur på mig själv!

16 kommentarer:

Jes sa...

Vilken jättefin overall!!!Gulligt foder. Jag vill oxå ha fleece hemma.Det är surt att upptäcka fel när man tror att man är färdig, Men du är så duktig så jag tror inte det blir något problem för dig att fixa.

Thea sa...

Otroligt snygg. Du är verkligen jätteduktig på att sy! Blixtlås är min rädsla! hoppas det får vägen med sprättningen. Vet av erfarenhet att mycket kan bli rätt bra om man fixar det genom att sy för hand.
Som sagt - sanslöst impad. Var det svårt?

Mimmi sa...

Wow, vad snygg den blev! Vad härligt det blev med det turkosa fodret.

Jag har tänkt att sy en likadan, men jag väntar till jag vet om Krabaten blir en tös eller pojk, för nu vill jag könsanpassa lite av kläderna (har ju sytt mycket neutralt). Vad har du använt för tyg?

Lina sa...

Visst är det typiskt!!! Men jag tror nog att du ångrar dig om du inte gör det...så då är det ju lika bra att få det gjort! Den blev ju så jättefin i övrigt så då är det ju synd att strunta i det!

gullhjärta sa...

Superfin overall! Åh, vad jag blir sugen på en liten till, så jag kan sy lite pytte-kläder.

SNUX sa...

Ååå, den var dødsskjønn!!

Klockarbarn sa...

Vad fin den blev. Din bebbe blir unik i sin overall.

Gekko sa...

Tack för alla snälla kommentarer. Sitter på jobbet nu och grämer mig över att jag inte tog med overallen och en sprättare. Just nu har jag all tid i världen. Tygerna är fleece, och sen flanell som foder, båda från Ohlssons Tyger. Kommer beskriva närmare när den är klar någon gång!

Anonym sa...

Sånn bortsett fra den lille feilen, var den jo kanonfin!

Sånne vet jeg mange som kunne tenke seg!

Og fargene var kjempetøffe også.

Tyrvi sa...

Jättefn overall! Hoppas du får till vanten bara. Så himla trist när man upptäcker sånna där fel. För mig blir det ofta så när jag "bara" ska sy klart och så blir arbetspasset lite för långt.

Tyrvi sa...

Jättefn overall! Hoppas du får till vanten bara. Så himla trist när man upptäcker sånna där fel. För mig blir det ofta så när jag "bara" ska sy klart och så blir arbetspasset lite för långt.

Cecilia sa...

Som andra skrivit, instämmer i att du är så himla duktig. Så snygg overall, önskar jag mäktade med något liknande. Å brunt är bara så fint :)

Anonym sa...

Kan bara instämma med de andra, helt otroligt fin! Du är verkligen fantastiskt duktig!

angelmax sa...

Super gullig overall önskar jag var så duktig som du

Anonym sa...

Härlig overall, underbara färger. Det blir sådär mysigt höstigt. Har precis köpt grönt och brunt flees, får se vad jag syr...

Gekko sa...

Alltså ni är så snälla! Nu äntligen är den klar och jag är nöjd! Så glad för att jag ändrade på den... Annars hade jag nog blivit sur varje gång jag använt den:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no