søndag 30. september 2007

Vad gjorde jag för fel nu då?Innan jag sydde de bruna manchesterbyxorna förra helgen skulle jag bara snabbt knåpa ihop ett par byxor med mitt vanliga mönster. Men nåt gick snett. Jag vet inte var jag felade men när byxorna var klara såg de skrattretande ut! Lagom längd (nästan) till Gullklumpen, men jättesnäva! Vad tur är tog jag mig i kragen så de blev faktiskt inte ett ufo (unfinished object) utan nu ligger de i Kollektion Mini. Jag kapade helt enkelt av benen, sprättade av mudden och sydde på de igen.

Byxorna är sydda i limegrön babymanchester med brun mudd i linning och benslut och cerice stickningar i sidosömmar och på fickan bak. De såg riktigt fräna ut på Gullklumpen, lite coolt 70-tal, mycket tajta över höfterna!!

Mönster: Mitt eget vanliga byxmönster i storlek 80. Fast det blev som sagt heltokigt, så resulatet blev ett par byxor i Kollektion Mini i storlek 56/62...
Material:
Limegrön babymanchester och brun mudd från Stoff och Stil.
Tråkigt: Att jag klippte till så fel utan att fatta det.
Glädjesmoment: Att det inte blev ett ufo utan nu ligger som ett par färdiga byxor till Mille.
Maskinval: Overlock till att sy ihop, smal tvillingsöm till att sticka ner sidosömmarna och sy fast bakfickan. Namnlappen syddes fast för hand då jag hade fel tråd i vanliga maskinen och var för lat till att byta.
Inställningar på CoverPro: Trådspänning 4-4-3, stygnlängd 3,5, differentialmatning: 1,0

De översta bilderna är före- och de nedersta bilderna är efterbilder. Jag glömde tyvärr att ta bilder av byxorna på Gullklumpen. Det var ju som sagt en rolig syn!


13 kommentarer:

Hemsytt sa...

Vad tuffa de blev, jätteläcker färg. Tur att du har en bebis på g så att de kommer till användning iaf. Hoppas att det är ok att jag länkar till din blogg/ charmmiss

Gekko sa...

Tack! Klart det är ok! Jag har länkat tillbaka, välkommen till bloggvärlden:-)

SNUX sa...

De ble jo fine til slutt, da:). Og misforstå meg rett, men det er i grunnen litt bra å se at også andre gjør rare ting noen ganger. :)

Jes sa...

Va snygga de blev, brunt & limerönt gick jätte bra ihop. Har inte fått syts så mycket i helgen, har hjälp en kompis som har cateringfirma i helgen, hon har utfodrat 850 friskis & svettis instruktörer på Stadion lädrdag/söndag. Men har doch hunnigt klippa ut en massa mönster som ska klippas ut i tyg i veckan för att förbereda inför min solo vecka hemma. Så är det bara att ta en i högen & sätta igång & sy när man kommer hem från jobbet.

Thea sa...

Det var verkligen strongt gjort att inte låta dem ligga som ett UFO i garderoben.
Tur för Mille att du mätte fel :-). Jag tycker de blev jättefina. Gillar den originella fickan också.

Gekko sa...

Snux: jeg misforstår rett! Men jeg er vel en som ofte gjör feil tror jeg. Ingen perfekte ting her i garderoben!

Smart att förbereda på det sättet Jes. Nu har du inge ursäkt;-D

Tack Thea! Det var nära att det blev ett ufo, av ren ilska. Sen tog det ju verkligen nolltid att fixa till det...

Anonym sa...

Hej!
Dom är ju jättefina, färgen älskar jag. Fick just ett paket från SoS idag, me fleece i samma fräg. Längtar.... -Tror du föresten att jag syr mera nu när datorn är sönder? Svar nej....

Thea sa...

Jag mailade dig i morse, men vet inte om du läser mailen så ofta, så det kanske är lika bra att jag berättar det här! :-)

angelmax sa...

Hejsan hejsan var inne på snux sida där hon hade sytt en body av ett mönster hon fått av dig kom på att jag frågade efter detta mönster utav dig oxå och att du skulle fixa det till mig men att jag skulle påminna dig. Så här kommer en liten påminnelse tack på förhand.... Fin sida som vanligt

Gekko sa...

Angelmax: vad bra med påminnelsen! Jag har nämligen kommit ihåg att jag skulle fixa mönstret men inte kommit ihåg vem som ville ha det!! Satt och klurade på det senast vid lunchen:-D Kan du skicka din adress till attsyengecko snabel-a gmail.com?

Doris: sy nu som du har chansen! Datorlös är man ju vad tur är sällan:-) Hoppas den nye kommer snart och att du ändå har sytt lite.

Edyta Nyman sa...

hej

fick du mitt mail (hemlis hemlis). Min mail strular och jag är osäker på mailen kommer fram. Här är min e-mail:

edypia@hotmail.com

hälsningar
Edyta

Anonym sa...

hej!
jag tänkte länka till dig frånmin sida omdet är ok?
mvh Linn

Gekko sa...

Klart att det är ok Linn! Hur hittar jag till dig? *nyfiken*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no