onsdag 28. november 2007

Gullklumpens adventskalender

Nu skulle man kanske tro att jag syr Gullklumpens adventskalender själv. Men icke! Redan tidigt i graviditeten frågade mamma om hon fick sy en till henne. Hon har sytt till alla andra barnbarnen så det är klart att Gullklumpen skall ha en liknande. Och i vår familj har adventskalendrerna alltid varit viktiga. Jag tror jag och min syster fick adventskalender tills för bara ett par år sedan! Och vi har gjort till mamma, som hon fick i senast förra året. Det roliga är att kalendrerna som hänger hos Gullklumpens kusiner är rätt så lika men alla har sin egen personliga touch. Och pojken har givetvis fått en nissegutt istället för nissejente på sin.

Kalendern är gjort på en bakgrund av linne med en applikerat nissejente på med riktigt hår och riktigt bunadssmykke (folkdräktssmycke) de flesta tygerna är återvunna tyger från gamla kläder frånsett stjärnorna och mössan som är i filt. Inget är fastlimmat utan allt är påsytt och riktigt. Typiskt mamma, inga halvmesyrer!

Fickan skall fyllas med hembakade havrekex utan transfetter och relativt liten sockermängd, även dessa kommer från mamma. Hur skulle jag gjort utan henne? Gullklumpen älskar sin kalender, hon säger Tacktack och pekar på katten, och vill röra vid stjärnorna och halsbandet. Undrar hur det blir när den fylls med kakor!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh, där är den ju :) Jag håller med, den är superfin, och ser verkligen välgjord ut. Jag har lite småpyssel kvar tills på lördag. Om inte annat ska påsarna fyllas och det är ett projekt bara det.

Jes sa...

Vilken fin kalender din mor har gjort. Guldklimpen kommer att älska den ännu mer när det kommer kex i :)

Gekko sa...

Det är lite småpyssel kvar här också. Kexen är inte inslagna än. Tänker mig att jag inte slår in alla på en gång utan kanske en vecka i taget. Vår stackare har ju inte fått smaka kex tidigare så mamma testade faktiskt om hon gillade det nu i helgen. Hon åt men var nästan mer intresserad utav klementinerna. Kanske vi varvar lite...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no