søndag 11. november 2007

Nytt skötbord och ny dyna


Rent profylaktiskt innan Mille kommer har vi köpt ett vägghängt skötbord till rikigt fyndpris på Blocket, fick det till och med levererat på dörren! Tidigare hade vi skötbordet inne på Gullklumpens rum. Men det blir ju svårt nu när Mille kommer. Vårt sovrum är inte så stort heller och där har jag planer om en liten syhörna (återkommer med bilder när vi bara får tummen ur, allt är inköpt redan). Så då fick det bli på badrummet, skötbordet hänger över badkaret. Det följde med en dyna som var helt ok, men den kunde bara handtvättas och allt som skall användas till nyfödda plutten skall vara fräscht tycker jag. Så då fick jag sy ny klädsel till dynan. Tänkte först inte lägga ut det i bloggen, men vaxtyget är så snyggt så det fick komma med i vilket fall! Gullklumpen strålar och pekar på alla pippipfåglar hon ser i tyget varje gång hon ligger där.

Material: Acetatväv från Åhléns
Maskinval: Raksöm med lång stygnslängd på vanliga symaskinen.

16 kommentarer:

josephine sa...

gud vad fint och fräscht!
har också tröttnat på fula skötbäddar och klätt mitt i ett gammalt randigt kuddvar, lätt att kränga av och tvätta om det blir smutsigt, men det var ju supersmart med akrylatväven!!! om det blir fler barn så....
ska bebisen heta Mille? eftersom det ju passar både kille och tjej? jag tycker det är ett underbart namn!
tack för mycket trevlig läsning!
/j - k&m

Thea sa...

Å, det var snyggt! Det är så himla kul att kunna sy och bara greja såna praktiska små saker!

Lily sa...

Åh, så snyggt! Vi har också detta kanonbra skötbord... men inte lika fin dyna. Jag klädde vår med vit plastad frotte. Praktiskt men inte i närheten av din! :-)

Jag kikar in här ofta och blir förbluffad över ditt enorma skapande! Så mycket du syr! Jag blir nästan sugen på att damma av symaskinen...

gullhjärta sa...

Jättesnyggt, det där skötbordet har jag också suktat efter, men tyckt att det var för dyrt. Vilken lycka att hitta det på Blocket. Vaxduken är underbar!!!

Anonym sa...

Vilken ordning och reda! Jättesnyggt tyg på dynan. Själv har jag inget skötbord. Barnen har legat på plastad frotté på golvet när jag bytt. Vi har så dåligt med plats tyvärr så vi kastade bort det gamla skötbordet när vi flyttade hit.
Ditt verkar däremot jättebra.
/Klockarbarn

malin sa...

Jag är nästan lite avis... Det finns inget mysigare än att få förbereda inför bebis-ankomst... Tyget är jätteläckert!

Bongi sa...

Snyggt! Snyggt! Snyggt!!

Gekko sa...

Tack alla för era snälla och glada kommentarer, det förgyllar min måndagsmorgon här:-)

Josephine: bebisen ska nog inte heta Mille sen när den föds. Men vi tyckte det passade bra som unisexnamn nu under tiden (och så kallade vi den millimetern från början). I Norge är Mille ett tjejnamn så det skulle inte gå till en pojk, här i Sverige låter det väl som båda och? Så vi spånar vidare i namnfrågan. Svårt...

Josefina sa...

Snyggt det blev. Skönt med ett skötbord på väggen, vi har vårat på badkaret. Önskar att jag hade en bra dyna att klä om, våran känns så "bökig" att klä om känns det som. Kul med bebis!

Doris Daisy sa...

Ja! Hur snyggt som helst!

Lucia sa...

Jättefint skötbord, älskar tyget har oxå sytt med det.

Anonym sa...

hej. jag hittade din blogg av någon anledning(minns inte vart nu) dina saker du syr e ju helt underbara, själv kan ja inte allss sy (tror ja) men himla kul att se dina saker...ha en fortsatt bra dag

rino sa...

praktiskt med nedfällbart skötbord, och visst är tyget fint! (har sytt i samma, fast inte vaxat)
Men funkar syhörna i sovrummet? Enda gången man verkligen kan sy ifred tycker jag är när övriga familjen sover... Man skulle ha ett stort hus med massor av rum...

Cecilia sa...

Kul med nytt överdrag, det brukar alltid kännas fräschare så.

Gekko sa...

Oj, vad roligt med så många kommentarer på ett inlägg jag själv ansåg var rätt så tråkigt:-) Kul med nya namn och besökare också, välkomna!

Gekko sa...

Rino, jag glömde ju svara dig:-o
Jag syr faktiskt aldrig när så sent! Jag är en riktigt kvällstrött en! Just nu sover jag och sambon ensamma på rummet, men det är klart, när bebisen kommer och börjar lägge sig i rimlig tid på kvällen så blir det ju ett problem. Fast då får vi flytta ut prylarna tillfälligt. Gullklumpen började sova från halv åtta när hon var 2-3 månader men nu vet vi ju inte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no