torsdag 22. november 2007

Vad tycker jag om denna?

För ett bra tag sen började jag på denna tröjan/tunikan som sen bara blev liggande i min UFO-hög. Jag vet inte helt vad som hände. Ena dagen hade jag en snilleblixt om att jag ville sy en utsvängd tröja med raglan och ok överst, den skulle vara i hur många färger som helst och oj vad snyggt detta skulle bli! Nästa dagen lade jag undan tröjan fast den var färdigmonterad.

Inspirationen kom i september när kompisen J med dottern F (sötnosen som fick en kimono) var här och hälsade på. Hon hade en tröja i samma stuk och jag ritade snabbt av ett ungefärligt mönster. Sen tror jag sambon var lite skeptisk över färgsammansättningen. Och jag måste ju säga att den inte helt känns som mitt vanliga val!

Häromdagen tog jag fram tröjan igen, det var inte så mycket arbete kvar med den och det känns så tråkigt att ha UFOn liggande så jag gav den en ny chans. Kantbandet i halsen var redan fastsytt med första sömmen så det var egentligen bara kvar att sy dekorstickningen där, sy kantband i ärmsluten och sy fållen nederst. Samt sätta i tryckknappar i halsöppningen. Tröjan är ju lite speciell på så sätt att det är raglan ärmar nederst och sen ett ok med axelsömmar överst. Jag gjorde ett sprund i ena axelsömmen med två tryckknappar. Oket är djupare fram än bak, sen är själva tröjdelen lätt rynkad på oket.

Bilden av tröjan på dottern ser lite knepig ut, sprundet hade bara fått en tryckknapp än så det glipar. Dessutom har hon en för stor vit body på sig under tröjan så det ser väldigt bylsigt ut. Vi får se om det blir så att hon använder den. Om inte någon vill köpa den vill säga? Sambon är som sagt inte 100% nöjd med färgerna... (Och som ni kanske förstår av rubriken så vet jag inte riktigt själv än vad jag tycker)

Mönster: Eget med inspiration från Fs tröja, ändrat efter eget tycke och stundens infall. Storlek 86/92
Material: Ljus turkos trikå med svarta prickar från MG tyger. Limegrön och turkos stretchjersey från Stoff och Stil. Tryckknappar från Prym.
Glädjande: Att jag tog mig i kragen och fick sytt den klart. Jag gillar inte UFOn!
Maskinval: Overlock att montera ihop delarna samt sy första kantbandssömmen. Täcksömsmaskinens kedjesöm till att sy synliga stickningen i kantbanden samt avigan av den breda tvillingsömmen till att sy nedre fållen.Vanliga maskinen för att sy av sprundet. Namnlappen är fastsydd i sidosömmen.
Inställningar på CoverPro: Kedjesöm: Trådspänning 4-6, stygnlängd 3,0, differentialmatning: 0,75. Bred tvillingsöm: Trådspänning 4-4-5, stygnlängd 3,0, differentialmatning: 1,0.

4 kommentarer:

Lucia sa...

Vilken rolig och annorlunda tröja, jag gillde den, man ska verkligen blanda tyger och mönster oftare, det blir rätt roligt och passar barn utmärkt.

Thea sa...

Men hallå, den var ju riktigt häftig!!

Cecilia sa...

Jag tycker också den är frän. Både i färg, material och modell. Det är sånt som fegis-jag aldrig vågar testa. Så rolig att se, för resultatet blev ju lyckat!

Gekko sa...

Tack! Idag har jag gillat den! Dottern har använt den och jag känner att den är rolig och annorlunda jämfört med min vanliga stil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no