fredag 2. november 2007

En pytteliten omlottbody!

Äntligen har jag sytt omlottbodyn! Jag kastade mig över det mönstret när senaste Ottobre kom. Bodyn låg där färdigt tillklippt nästan direkt. Sen fastnade jag. Bodyn skulle vara i stjärntyget men jag kunde inte bestämma mig för färg på kantbandet. Lyxproblem, jag vet. Skulle det vara cerice, brunt, turkost, orange, grönt, gult eller kanske grått? Till slut bestämde jag mig äntligen, brunt fick det bli. Känns lite fegt men samtidigt lättare att matcha. Det gröna stjärntyget är ju ändå väldigt grönt. Det funkar bra till kontrasterande färger men det kanske blir för mycket med en grön body med cerice kantband till ett par orangea byxor?

Bodyn är i raglanmodell och jag hade från början tänkt ha dekorstickningar över raglansömmen på samma sätt som retro raglantröjan. Men då ville jag ju ha stickningarna i samma färg som kantbanden, stickningarna blir bäst om man syr de innan man syr ärm- och sidosömmar. Jag hade inte lyckats bestämma mig för färg på kantbandet än när jag sydde de sömmarna så då fick jag hoppa dekorstickningar denna gången. Det kanske hade blivit lite väl mycket också på en sån liten body...

Även detta tyg har kommit hem till mig tack vare Thea, tack!!!!

Mönster: Ottobre Design 6/07, storlek 56.
Material: Grön stjärntrikå från Jofotex, brun stretchjersey/muddväv från Stoff och Stil.
Glädjesmoment: Tyget är bara för härligt! Jag blir helt glad av det! Och som vanligt blir jag helt sprallig över att få sy något så litet till min lille plutt!
Tråkigt: Kantbanden! Jag vill så gärna ha en kantbandspressarfot till min symaskin! Frågan är bara om jag kan lägga penger på det just nu... De blir fina när jag gör på mitt sätt också men det är mycket jobb. Jag viker in bandet dubbelt även på insidan, det blir så mycket finare då!
Maskinval: Overlock till att sy raglansömmarna, ärm- och sidosömmarna samt att sy första kantbandssömmen. Kedjesöm på CoverPro för att sticka kantbanden.
Inställningar på CoverPro: Kedjesöm: Trådspänning 4-6, stygnlängd 3,0, differentialmatning: 1,25.

17 kommentarer:

Thea sa...

Det blev ju jättefint! Brunt var ett bra val, tycker jag. Då satt vi bergis och sydde omlottbodies samtidigt!

Jes sa...

Va fin den blev, jätesnyggt med brunt tyg, köpte tun brun trikå hos E-slöjd på symässan i dag och har tänkt att göra en tröja i samma tyg (oxå via Thea, Tack) med bruna kanter. ser ju hur bra det blev hos dig nu.

Doris Daisy sa...

Åh, den är så vacker!

Anonym sa...

en body man blir glad av. Jag tycker också att brunt var ett bra val.

/Klockarbarn

Majtjho sa...

Åh så fin, jag vill också ha den tidningen. Även en liten att sy bodysar till

malin sa...

Vilken fin body! Sjärntyget är skitsnyggt!

Anki sa...

Gud så gullig!

Lucia sa...

Härligt snygg, tänkte oxå sy en liten body men min lilla i magen kommer ju inte förren i mitten av april... långt att vänta.

Cecilia sa...

Det där tyget är ju bara så fint! Funderar själv på om jag ska pröva det där mönstret. Eller så väntar jag på kanintyget :)

Gekko sa...

Vad många glada kommentarer, tack!
Lucia: det är väl lika bra att börja nu så du hinner bygga upp en bra gardrob!
Cecilia: varför inte sy en nu så har du träningen inne när kanintyget kommer:-D

Snux sa...

Den ble kjempekul! Hva er raglan på norsk igjen?

Florin sa...

Åh vilken härlig body!!!! Tok-snyggt tyg ju!!!!

Gekko sa...

Tack Florin, tycker jag med!

Snux: ifölge strikkeoppskrifter skal visst raglan hete raglan på norsk også, det er bare måten man syr på armen (at den blir en del av halsen) om jeg har forstått det rett.

rino sa...

jättefin! Spontant blir jag sugen på svart eller lila kant:) i äkta molo-stuk. Men visst, kläder som inte matchar nåt blir gärna liggande...
Förövrigt har jag bytt adress; rinosyr.wordpress.com. Du får gärna länka om:)

Gekko sa...

Tack Rino! Lila funderade jag på faktiskt, svart tänkte jag inte alls på men det hade nog varit snyggt! Nästa gång kanske! Ska genast ändra länken till dig!

Josefine sa...

Äsch, synd att jag inte tänkte på att titta på detta inlägg innan jag gav mig på omlottbody-mönstret. Beskrivningen i Ottobre tycker jag inte var helt komplett. Missade tex att göra band för att fästa den inre delen :-( Men men, nu ser jag ju hur jag ska göra, så jag får göra ett nytt försök. Tack för de bra bilderna!

Gekko sa...

Josefine: Kul att jag kunde vara till hjälp! Håller med om att Ottobres beskrivningar inte alltid håller måttet tyvärr. Lycka till med det nya försöket! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no