fredag 9. november 2007

En bodysuit till Mille


Mitt första möte med Katvig var i Göteborg länge innan Gullklumpen kom till världen. Vi skulle köpa ettårspresenter till min brorsson och sambons brorsdotter som fyller år samma vecka. På Minishop hade de underbara kläder, och vi valde ut varsin bodysuit med Appleprint till de två. För min brors del ledde det till att han och frun bestämde sig för att ta in Katvig i sin barnbutik (inte bara min förtjänst, de hade på kort tid blivit exponerade för de underbara kläderna vid mer än ett tillfälle). I vilket fall blev jag kär i Katvigs bodysuits på studs och Gullklumpen har haft flera stycken. Av någon anledning har det inte blivit av att jag sytt någon själv till henne. Förrän nu, fast nu blev det ju till Mille.

Den minsta bodysuiten vi har hemma är i str 68, vilket trots Katvigs små storlekar skulle vara alldeles för stort för Mille (jag hade tänkt rita av det). Thea däremot, hade ett mönster i str 62 som hon var så snäll att skicka till mig, tack!!
Från början var planen att sy bodysuiten i det gröna stjärntyget men sen kom jag på att jag inte använt äppeltyget från Stoff och Stil till något än. Så då fick det bli det, nästa lär bli i stjärn- eller retrotyget från Jofotex.

Bodysuiten är sydd med raglanärmar och har ett helt fram- och bakstycke, inga mittsömmar som på en pyjamas alltså. Fram har jag klippt ett sprund i Molostil, vilket jag tycker är snyggare än Katvigs lösning med knappar. Tyvärr blev det inte så bra som det blivit på de tröjor jag testat det på förut. Möjligtvis gjorde jag inte tillräckligt stort sprund??

Mönster: Theas eget, str 62
Material: Brun äppeltrikå, turkos stretchjersey till kantband, båda från Stoff och Stil, tryckknappar från Stoff och Stil
Glädjesmoment: Mitt helhetsintryck av bodysuiten blev bra, och CoverProsömnaden var exemplarisk. Att sy ihop den gick fort!
Tråkigt: Jag testade att sätta i tryckknappar från Stoff och Stil med Prymtången i grenen. Jag ville ju inte riktigt ge upp. Men det blev inte bra! Flera lossnade direkt och denna gången var det inte alls lika tjockt som vid mitt test. Till slut satte jag dit knapparna med tången och bankade dit de med verktyget och hammare efteråt som förstärkning. Nu verkar de sitta bra men jag har lagt mycket tid och ilska på att komma dit!
Maskinval: Overlock till att sy raglansömmar, ärm- och sidosömmar samt att sy första kantbandssömmen med. CoverPro till att sy den synliga stickningen genom kantbanden.
Inställningar på CoverPro: Kedjesöm: Trådspänning 4-6, stygnlängd 3,0, differentialmatning: 1,25.

18 kommentarer:

Randi sa...

Den var utrolig kul!
Elsker heldrakter! Lillegutt har en Katvig-kropp, så det er så stilig på ham.

Botilda sa...

Så himla fin! Undrar om du inte får sy en tröja till Gullklumpen i samma tyg, för rättvisans skull (de behöver ju inte ha dem på sig samtidigt). Vad tror du om att sy av vecket i sprundet så att det blir lite v-format - jag upptäckte att det är så Molotröjorna är sydda när jag funderade på det.

Gekko sa...

Takk Randi! Skal du ikke passe på å handle hos broren min om du har veien forbi da? Han har masse fine Katvigting (og andre fine barnegreier, men så er jeg inhabil også da:-D)

Botilda: jag tror att Gullklumpen också vill ha en ja, skall bara hinna... Jag kollade om det skulle bli finare att sy av vecket men det blev bara konstigt:-( Jag gjorde det med den bruna tröjan med rosa kantband och det blev jättesnyggt, fast där hade jag gjort sprundet djupare. Om jag inte blir tillräckligt nöjd när jag testat den på riktigt så får jag sprätta upp och göra om.

Florin sa...

Helt underbar!!! Både modellen och tyget faller mig helt i smaken :-)

Anonym sa...

GRYM!!! Så himla fin, Gekko! Den ser ut som en Katvig, men ändå inte, precis som man vill ha det. Jättefina val av kantbandet till det bruna tyget.
//Thea

Cecilia sa...

Åh vilken fin, jag är också överförtjust i dessa heldräkter. Ett alternativ till sprundet kan vara varianten jag visade i min blogg den 21/10. Det är busenkelt men ser dock inte lika arbetat ut som ditt fina med en knapp.

Doris Daisy sa...

Ooooh! Jättefin! Jag älskar modellen (har en appleprint) och tyget har jag också! Det i rött också, fast det här blå/bruna är mycket snyggare! Det var verkligen en fin jumpsuit!

malin sa...

Sååå snygg! Jag har länge tänkt sy en till min lilleman, fast det har inte blivit av... Har inget mönster och ingen heldräkt att rita av... Någon som har ett mönster i strl 74/80 som ligger och skräpar? ;)

KLOCKARBARN sa...

Fin!! Ser verkligen avancerat ut. Jag skulle bara stå och stirra på tyget i fall jag skulle sy en sån. Det skulle aldrig bli utklippta mönsterdelar ens.

Snux sa...

Kjempefin!! Satt faktisk akkurat og så på det der stoffet i katalogen. Hvordan er kvaliteten?

Ang trykk-knappene til S&S er jeg mildt sagt lei av at de er så små. Jeg hadde dem på den der gule og svarte bodyen jeg gav bort til I, og den ene knappen løsnet faktisk da mammaen til I satt og så på den, selv om jeg hadde slått den på VELDIG godt. Teite knapper!

Jes sa...

Jättefin heldräkt, snyggt med det turkosa kantbandet. Ser även att du varit på Åhlen och handlat samma djur tyg som jag :).

Stora lilla J sa...

Superfin!! Så snyggt med heldräkt med raglanärmar... Snyggt med s&s tyg också!

Gekko sa...

Tack alla:-)

Cecilia: har tittat på din sköna dräkt i din blogg, jag ska se först hur den blir i verkliga livet, annars är ju din lösning också en möjlighet!

Snux: den kjennes ganske myk og fin i kvaliteten, men är tynnere enn S&S sin stretchjersey, vet ikke helt hva jeg skal sammenligne med... Den er bra til bodies og bosysuits ihvertfall!

Jes: vad ska du sy av Å-tyget då? Jag tänkte göra en väggbonad till Gullklumpens rum bara.

Jes sa...

Jag sydde ett par byxor till Dalinda i hemlis bytet:)

Laura Luna sa...

Vad fintklädd bebben kommer att vara! J
Jag har varit lite sugen på det där tyget ett tag. Och så till nördfrågan: saknar du inte blöjtrekanten i grenen på Katvigs pyjamaset? Jag brukar tycka tycka att det blir väldigt trångt i grenen ibland med katvigkläderna.

Gekko sa...

Det är klart Jes, det visste jag ju:-) Lite slö här...

Laura Luna: jag funderade på om jag skulle göra en blöjkil. Vi har det på en liknande Molooverall i str 74. Men jag saknade inte egentligen kilen i str 68 utan mer när tjejen blev större. Så jag bestämde mig för att köra utan denna gången. Får se om jag ångrar mig!

Randi sa...

Men du, hvor er butikken til broren din da??? Tenkte jeg skulle handle noen julegaver!

Gekko sa...

Randi: Aunasenteret i Oppdal, det er en Reflexbutikk med masse fine ting! Men det er kanskje ikke så ofte at du har veiene forbi der?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no