fredag 2. november 2007

AubergineklänningInför mitt hemlisbyte funderade jag länge på vad jag skulle göra. Här är vad jag skrev när jag sytt klart klänningen. Jag har ju inte kunnat lägga ut det i bloggen förrän nu som min hemlige vän fått paketet och avslöjat mig.

Tema aubergine, vad gör man utav det? Det första jag tänkte på var en liten bit velour jag haft liggande i tyggardroben ett bra tag. Det är ett av de tygerna som jag har gillat för mycket och haft för lite av till att våga använda det. Nu däremot kunde jag inte låta bli. Den färgen är aubergine för mig! För att accentuera detta ville jag kombinera med lite grönt diskret placerat och valet föll på min limefärgade trikå från Stoff och Stil. En härlig kombination tycker jag!

Men vad ska man då sy utav detta? Min hemlige vän Carolina har ju precis fått en söt liten dotter, så jag bestämde mig efter mycket velande för att sy en klänning i det aubergine tyget med limefärgad infodring och limefärgade dekorstickningar. Mönstret är det samma som jag använde till denna, i storlek 62. Klänningen är tvådelad fram och bak, de nedre delerna är lika fram och bak medan oken skiljer sig i utskärningen. Oken är vändsydda med en infodring. Klänningen fästs med tryckknappar i axlarna.

Tillvägagångssätt:
1. Jag sydde först ihop framstycke med framok och bakstycke med bakok separat. De syddes ihop med overlockmaskinen, sen gjorde jag en dekorstickning på CoverPro med den breda tvillingsömmens avigsida.
2. Fållarna pressades upp och syddes med avigsidan av breda tvillingsömmen innan jag sydde ihop sidosömmarna med overlocken. Nedersta delen av sidosömmen syddes in för hand.
3. Infodringens sidosömmarna syddes ihop med overlocken. Därefter lades fodret och klänningens okdelar räta mot räta och överkanten overlockades ihop.
4. Nu är det bara att vända fodret så att fodrets räta syns på klänningens insida.
5.Fodret är lika långt som oken ungefär. Det är inte fäst i sidorna mer än att den är fastsytt i ytterklänningens sidosöm för hand längst ner.
6. Klänningen fästs med tryckknappar framtill på axlarna.

Mönster: Egetkonstruerat, storlek 62
Material: Auberginefärgad velour, kan ha inköpts på Calletex eller Ohlssons Tyger i Örebro. Limegrön trikå från Stoff och Stil till infodringen. Tryckknappar från Prym.
Glädjesmoment: Jag blir glad av färgkombinationen! Och CoverPro gjorde inte ett enda hoppstygn, inget sprättande!
Läskigt: Är detta något som min hemlige vän blir glad för? Hur ska man kunna veta mer än att läsa svaren på frågorna och kika igenom bloggen?
Inställningar på CoverPro: Trådspänning 4-4-3, stygnlängd 3.0, differentialmatning: 1.0

7 kommentarer:

Thea sa...

Så fin, så fin! Gillar verkligen valet av tyg och kontrastfärg. Lime är en färg jag borde utöka min tyggarderob med.

Jes sa...

Kan inte mer än istämma i förgående talares kommentar :)

Maria sa...

Verkligen fin, jag skulle då bli glad för den även fast jag inte har döttrar! :)

Gekko sa...

Tack! Jag är lite sugen på att sy en till Gullklumpen av den lilla bit jag har kvar.Vet bara inte om det räcker. Det får i vilket fall komma efter en hög andra projekt...

KlaramedK sa...

Hej Gekko!
oj va du är produktiv och va' snyggt allt blir, jag är imponerad!

tänkte passa på att fråga om din adress mm så att jag kan skicka etiketter när de kommer...kunde mailat men nu blev det här!

Gekko sa...

Klara: jag har skickat ett mail till dig:-)

Mimmi sa...

Om du köpt velouren på Calletex så kan det vara av samma tyg som jag sydde min "hemlis" i. ;-) Det skall bli muddbyxor till lille Gabriel också hade jag tänkt - ligger tillklippta och klara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no