mandag 26. november 2007

Premiär: rullfåll


Mina fina brorsdöttrar G och A skall få varsin klockad kjol i julklapp. De är såna små princessor och jag saknar de (och deras lillebror) så mycket! Nu är de inte så små längre i och för sig. G är störst och har redan börjat i skolan! De bor ju i Norge så det blir inte så ofta vi ses tyvärr.

Kjolarna är sydda i ett mönster ur mitt favoritnummer av Ottobre. Det är en relativt enkel modell men det var endel pill att få det snyggt överallt. Jag hade lite tidspress också och måste medge att jag tog mamma till hjälp för att bli klar! Min mor och mormor var här i helgen så vi har haft värsta pysselhelgen! Så mysigt!

Kjolen är två kjolar som är i ihopsydda, en innerkjol och en kortare ytterkjol, båda sys på en linning med ett resårband i. Det låter kanske inte så pilligt men grejen är att varje kjol är så bred att jag skulle kunna använda den (i höggravid tillstånd)! Sen skall kjolerna rynkas och sys på varsin sömsmån på en linning som passar en femåring, det blir pilligt! Nästa gång kanske jag tar en större sömsmån. Fast då blir det ju bylsigare. Vi får se.

Fållarna nederst var roliga! Det stod i mönstret att man skulle fålla med sicksack eller rullfåll på ytterkjolen. Jag visste knappt vad en rullfåll var men läste mig till i manualen att min overlock kan göra det! Jag testkörde lite på en provlapp och det blev ju ursnyggt. Bara att ställa in snälla maskinen enligt manualens anvisning och så blev det snyggt direkt! Båda kjolarnas ytterkjol fick en kontrasterande cerice rullfåll. Det blev så snyggt att jag bestämde mig för att även rullfålla innerkjolen då den syns under ytterkjolens kant. Fast innerkjolens rullfåll gjorde jag inte i kontrastfärg utan jag tyckte att det skulle vara snyggare med matchande vit färg.

Nu är det bara att hoppas att flickorna gillar sina kjolar och att de passar! Om inte annat är de nåt att växa i till sommaren. Bilden blev tyvärr inte så bra och nu är kjolarna på tåget till Norge, färdigt inslagna och redo till julafton. Jag hoppas kunna återkomma med en bild av kjolarna på!

Mönster: Klockad kjol, Ottobre 5/06. Storlekar: 104/110 och 116/122 (då menar jag att jag tagit en mellanstorlek mellan de två).
Material: Båda de mönstrade tygarna till ytterkjolarna är tunna bomullstyger från Stoff och Stil. Vit lakansväv till innerkjol. 20 mm resårband till linning.
Glädjande: De blev ju snygga! Trots att jag stressade för att få de klara igår kväll!
Läskigt: Kommer flickorna gilla de? De vet ju så väl vad de vill ha och vad de gillar! Och kommer midjeresåren passa? Annars får mamma sprätta för mig...
Maskinval: Overlock att kasta över kantar samt att sy rullfållar. Vanliga maskinen för att sy ihop delar med rätsöm samt att rynka. Namnlapparna är fastsydda för hand.

5 kommentarer:

Ellilo sa...

Så gulliga kjolar. Jag har också det där grönblommiga tyget liggande osytt hemma, det är så fint. Presenterna blir säkert uppskattade!

Thea sa...

Oj, jag vill ha en närbild på rullfållen! TRor tyvärr inte min maskin grejar det utan extra tillbehör. Jag har nämligen en UFO-pyjamas som ligger och väntar på det...

Är helt säker på att prinsessorna kommer att bli glada!

Bravobravo sa...

veldig veldig fine ble de!! Har en sånn prinsesse selv som hadde stortrives i et sånt skjørt, dette blir sikkert suksess!

Gekko sa...

Tackar!

Båda tygerna tog nästan slut tyvärr, kan kanske pressa ut något litet alster men det gick åt sjukt mycket tyg!

Skall försöka ta nån bild på rullfållen in action, det är tyvärr för sent att bild på kjolarnas fåll då de redan lämnat landet. Men det kommer!

Jes sa...

Supersöta kjolar, klart tjejerna kommer bli jätteglada över dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no