onsdag 3. juni 2009

Bevingad klänning och sköna mamelucker



Har ni sett vilket härligt tyg? Sköna blommor på tunn mjuk trikå. Det ena är brunt med vita blommor, det andra ljusblått med samma vita blommor. Jag tycker de är fantastiska i kombination!
Här har jag sytt en outfit till min stora flicka. (Ja tänk att hon är stor flicka, hon fyller 3 år om ett par veckor!!!)

Det fick bli en klänning i det bruna tyget med rynkade vingärmar och ett ok, oket är rundat framtill och rakt på baksidan. Framtill är det rynk på kjoldelen men inte bak. Ärmarna slutar lagom till okskärningen fram och bak. Mitt fram satte jag en liten rundad ficka i det blå tyget, den har resår överst på insidan. Nästa gång får det nog bli två fickor, hon letar nämligen efter den andra fickan!
Ärmar och nederkant är fållade med tvillingsöm på täcksömsmaskinen. Halslinningen är kantad med det kontrasterande tyget i blått, visst känns det som ett lyft?!

Till klänningen sydde jag ett par vida härliga luftiga mamelucker. De har massor av pös, perfekt till varma dagar då man vill skydda mot solen utan att bli alldeles för varm! Överst är det en resårkanal, nederst är byxorna avslutade med rullfåll och några cm över nederkanten sydde jag fast ett smalt resårband på insidan.



Mönster:
Utgångspunkten var ett Multisnitmönster. Som vanligt ändrade jag rätt mycket, okskärningen, rynket och fickan fanns inte med, sen fanns det ett sprund som jag inte ville ha.
Jag stör mig nog lite på just detta Multisnitmönser och tror inte jag kommer använda det igen. Ärmöppningarna är inte helt snyggt skurna. Någon som känner igen sig? Jag hade kanske otur med just mitt mönster? Jag har aldrig använt Multisnit innan så jag har inget att jämföra med.
I vilket fall är jag glad att jag såg i tid att jag ville ändra på vissa saker!
Byxmönstret tror jag var från samma Multisnit eller så var det kanske Meedom? Jag minns att jag ändrade längden då jag tyckte att de var kortare än jag ville. Det känns som att det är skönt om de går över knäna om de ska skydda för solen!

Material:
Tunn singeljersey med 5% elastan från Michas Stoffecke. Vad jag vet är de helt slut nu.
Resår (smal och bred).

Pinsamt:
Att jag tagit sån tid på mig att blogga om den lilla outfiten. Den syddes dagarna före påsk!

Pinsamt värre:
Fatta, när jag skulle klippa till framstycket klippte jag upp och ner! Jag som alltid noggrant (nästan tvångsmässigt) dubbelkollar det på tyger med mönster och lugg! Jag började nästan gråta. Det roliga (?) är att jag gjorde det framför ögonen på Thea som verkar tro (trodde?) att jag vet vad jag gör när jag syr och klipper, tji fick du! ;-)

Mysigt:
Att min stora lilla tjej ser så fin ut i sin sommarutstyrsel! Hoppas vädret tillåter flitig bruk! Sen såg det så gulligt ut när hon nästan argt letade efter den obefintliga andra fickan!

21 kommentarer:

r e b e c k a sa...

så supersött, både tyget och kläderna! :)

Karin sa...

Allt du gör blir fint! Nästan skönt att höra att ett fullblodsproffs som du kan klippa fel. Hur som helst så blev den väldigt söt, din flickas outfit!

Heilt spesiell sa...

Aldeles nydelig sett!

Thea sa...

Så klänningen den blev (ja och byxorna också förstås)! Tygerna var jättefina ihop. Jag älskar verkligen mitt!

Tänk att tösen blivit så stor, va?

Thea sa...

Ja just det, nu kommer jag ihåg klippmissen också! Jag var så trött då att jag faktiskt hade glömt. Men det händer ju alla!

lilla hjärtat sa...

Vilket härligt set. Fint med kombinationen av samma tyg i olika färgställningar.

MinaMirakel sa...

Jättegulligt, annorlunda ficka,Fin combo./ Åsa

Kristoffa sa...

Åh, så fint antrekk! Stoffene var veldig søte. Jeg har nå tittet litt i bloggen din. Der er det utrolig mye fint å se på:) Er det OK om jeg legger deg til i min bloggliste?

Ha en fin dag!

SiriR sa...

Kjempefint sett! Ser deilig ut, og som vanlig ser det jo helproft ut!

Godt å høre at selv den proffe kan klippe feil inninmellom!! Utrolig ergelig når man oppdager det.

InaIda sa...

Vilket jättefint set! Supergulligt!

Ruby sa...

Kjempefint var det! Og det var en fin markedsbod du hadde laget i helgen, skulle gjerne vært der og sett. Det er Kulturfestival her på Ski nå på lørdag og da skal jeg flytte ut på torget med mine kreasjoner, det kan bli spennende:)

Mimmi sa...

Supersöta kläder!!! Vingarna på klänningen var ju sockersöta och tyget jättefint. Så roligt att kunna använda olika färgställningar på det viset. Pricken över i:et var de läckra mameluckerna till klänningen. Jag har haft funderingar på att sy något liknande till min blårutiga klänning med brodyr och när jag ser resultatet av dina så får jag nog ta tag i den sömnaden - dags att besöka tygaffären :-D så jag kan få tag på röd singeljersey.

fante sa...

Snyggt :-)

Jag fick häromdagen lära mig läxan att inte klippa i tyg när man är sp trött att det svider i ögonen ...

Bravo sa...

Så kjempefint sett!! Herlig med mamelukker til også.
Min fylte tre i går, store jenter ja.

Maja sa...

Så søtt sett, kjempefine stoffer også. :)

Jes sa...

Superfin klänning & byxor! Hoppas jag får se dem till midsommar :)

Hello sa...

Det var verkligen ett somrigt skönt set! Jag kan precis se Loppan framför mig letandes efter den andra fickan... Hon blir tre efter sommaren och jag är säker på att hon inte skulle letat "nästan argt" utan varit helförbannad ;)

IA Nyckelpiga sa...

Älskar mammeluckerna.

Hawk and Weasel sa...

Snyggt med mamelucker till! Det blir mer "lekdräkt" då dessutom.

Jag sydde en klänning av en skjorta och den blev rätt lik din klänning. Insåg just att man skulle kunnat göra mamlucker av ärmarna som blev över. (Eller shorts till brorsan till klänningsägarinnan!)

Gekko sa...

Rita: det er klart at det er ok, bare hyggelig!

Ruby: håper det har gått bra for deg i dag da, og at det ikke har regnet på deg!

Mamelucker till folket! Eller barnen kanske jag skulle säga...
Tack för alla sköna kommentarer!

Strömming sa...

Vilken härlig klänning. Tyget är så snyggt!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no