tirsdag 13. mars 2007

FörklädesklänningDenna klänning är till E och M dotter A som tack för lånet (inte av dottern alltså!)

Sydd med samma mönster från Baby Cool som denna i samma storlek. A är yngre än den flickan som fick använda den första jag sydde, så jag hoppas verkligen det fungerar med storleken! Annars får vi hitta på något annat.

Till skillnad från första klänningen sydde jag inte ihop bakstyckena nederst. Istället för kardborreband blev det två knappar. Framstycket delade jag i två horisontellt, la till sömsmån och sydde ur två olika tyger för effektens skull. Ljust grå kantband i ärmöppningarna, halslinningen och nederkanten. Denna gång sydde jag på kantbandet innan jag sydde ihop sidosömmen. Kan inte riktigt bestämma mig för vad som är bäst, kantbandet blir snyggare men aningen klumpigt i sidosömmen? Hur gör ni?
Namnbandet sydde jag in i sidosömmen denna gång.

Tygerna är second hand, härligt mjuka och sköna. Snart får det bli något åt dottern av det också!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag syr i kantbanden först sen sidosömmen. Sen syr jag fram oh tillbaka ngr ggr från rätsidan precis längst ner i ärmhålet för att få ned det som kan bli knöligt.
Maila om du vill se bilder.
/Klockarbarn

Persilja sa...

Hej!
Hittade dig genom Clara (den rara). kommer att hälsa på hos dig och odla mitt syintresse. Jag har dåligt med tid men massor av lust så med rätt inspiration kan jag frigöra tid. Din blogg ger mig precis det! Inspiration! Vilket fint tyg på klänningen! Älskar gröntvitt!

Gekko sa...

Tack Persilja, vad kul om jag kan inspirera! Och väldigt roligt att du lämnar ett avtryck här, det ger mig inspiration! Gillar också det tyget, så skönt att det är second-hand också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no