lørdag 1. desember 2007

Bästa hoodien så långt!


Jag är totalkär!!!

Jag har haft en beställningshoodie i fleece på gång hur länge som helst. Den har pinsamt nog legat färdigmonterad men inte fållat och kantad. Nu när jag fått min nya älsklingspryl kantbandspressarfoten är jag nästan benägen att tänka att det fanns ett skäl till att jag väntat med att sy klart den. Det blev så bra och snyggt och jag har nog aldrig varit så nöjd med en hoodie som jag är med denna! A med syster E (som fick ett par röda velourbyxor för ett tag sen) och föräldrar var här på fika idag och jag tror att föräldrarna var rätt så nöjda också. Skönt!

Denna hoodie är sydd i brun fleece med orange kantning och mudd i stället för fåll i ärmsluten. Kantningen är givetvis sydd med kantbandspressarfoten och det blev ju så perfekt direkt, och det går vansinnigt fort! Nu kommer jag bara villa kanta framöver! Hoppas hoppas att vi fortsätter att vara så här bra kompisar min nye pryl och jag för jag är seriöst kär!

Mönster: Eget, storlek 80/86.
Material: Brun fleece från Ohlssons Tyger, orange stretchjersey från Stoff och Stil till kantband och mudd.
Glädjesmoment: Min kantbandspressarfot! Tror aldrig att det varit roligare att sy en hoodie! Den ser riktigt proffsig ut! (Ojojoj vad jag berömmer denna mojäng!)
Maskinval: Overlock till at sy ihop delarna. Fållar och dekorstickningar i huvan och ärmhålan med vanliga maskinen. Kantbandet är påsytt med kedjesöm på CoverPro.
Inställningar på CoverPro: Kedjesöm till kantbandet: Trådspänning 4-7, stygnlängd 4, differentialmatning 1,5.


Visst är A bra söt förresten? Han och Gullklumpen har bråkat om samma leksaker och sånt ett par timmar här nu, det märks att han är van vid att ha en storasyster. Han är en riktigt tålig och underbart gullig pojk! Tyvärr blev inte bilden på hoodien så bra. Jag panikfotograferade lite när de var här för jag hade ju glömt att göra det innan. Men det går ju att se hur den ser ut iallafall.

9 kommentarer:

malin sa...

jag förstår att du är nöjd - den är jättesnygg!

Cilla sa...

Åh vad fint :) Länge sen jag sydde hoodie nu så jag måste nog göra det snart igen.

Anki på sytt.blogg.se sa...

Jättefin och jag är avundsjuk, det är verkligen inte roligt att kanta...
Men det verkar vara kul med coverpron, har något svagt minne av att vi fick pröva detta då jag gick textil.
Kanske nåt för tomten :))
Om han vinner på lotto :)
Ha en bra 1:a advent

Thea sa...

Oj vad fint! Jag förstår att du är djupt förälskad - jag har samma känslor för min. Oftast iaf. Den gillar inte alltid tjocka skarvar och om tråden går av när man håller på med kantbandspressarfoten måste man ju börja om. Men blir det rätt ser det ju otroligt proffsigt ut.

Väldigt snyggt färgval på hoodien också. Det måste vara jättekul att sy så många och prova olika kombinationer.

Karin sa...

Föräldrarna är mycket nöjda och måste kanske skaffa barn nr tre bara för att nån ska kunna ärva den! Lägger nog in en beställning för E lite längre fram om du blir sysugen!

Eva D sa...

Hej!Jag hörde av min dotter Mia att du var nyfiken på oss som läser din blogg.Jag tycker det är jättekul att läsa om dina syprojekt och har sytt en hel del under åren till mina barn som nu är stora (22,20,9 år).Jag hade tyckt det varit inspirerande om det funnits bloggar om mitt syintresse när barnen var små. Jag går ofta till syrummet efter jag läst Geckos senaste men nu blir det mest lappteknik och lite vuxenkläder. En kul historia är att när Mia var hos mig för ett tag sen visade jag henne din blogg och senare ringer hon hemifrån sig och berättar att du hört av dig till henne samma dag om desajnmarknaden. Världen är liten! Känner någon till om det finns blogg om att sy kläder till lite större barn(runt 10 år)? Det skulle vara kul att få tips om modeller och så .Hörs kanske igen!

Jes sa...

Hoodien blev jättefin, har sakt det förut det blev snyggt med mudd!! Snyggt färgval. Jag bara måste ha en så pressarfot blir det inte någon i julklapp blir det en i januari :) K bara älskar sin hoodie. Han anväde den jättemycket och P tycker oxå den är bra han var skeptisk i början gillar inte knytgrejor men nu sätter han på den jätteofta :) Vi var hemma hos O&M i helgen och stöpte ljus som vi brukar i första advent.

Anonym sa...

Nej nu ska jag också skaffa en kantbandspressarfot!
Det blir ju supersnyggt!

Gekko sa...

Tack för alla trevliga kommentarer! Det värmer som vanligt:-) Och jag kan ju inte annat än att säga "köp-köp"!

Karin: vad kul att ni är nöjda, jag syr gärna en till E också fast det blir kanske inte direkt som du förstår! Vi får pratas vid om färger.

Eva D: Vad kul! Det är jätteroligt att fatta lite mer vilka som läser min blogg för det verkar ju vara rätt så många. Så roligt att jag får inspirera. Otrolig slump med din dotter också. Jag blev så förbryllad först av hennes mail och funderade på om det kunde vara någon jag borde veta vem det var! :-) Jag känner tyvärr inte till någon bloggare som syr till större barn. Om jag hittar någon så lovar jag att hojta till! Kanske du skulle starta en blogg så att det kommer flera?

Jes: vad kul att P vann över sin skepsis! Mysigt med ljusstöpning! Och sen hoppas jag att du får pressarfoten så fort som möjligt, på det ena eller andra sättet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no