torsdag 27. desember 2007

Lagom soffpyssel


Jag är inte så rörlig idag. Men sambon jobbar och Gullklumpen är i dagis så nåt kände jag att jag måste lyckas pyssla. Risken är ju stor att det inte blir så mycket tid ett litet tag efter att Mille kommit till världen.

När Gullklumpen var liten önskade jag mig lite roliga barnvagnshängen men kom inte på tanken att sy själv. Fast det är ju inte alls så svårt. Så idag har jag gjort det. Jag har mest suttit i soffan och ritat figurer som jag sen klippt ut i dubbel velour, sytt ihop och sen suttit i soffan igen och stoppat med fyllning. Sen har jag broderat lite mun och ögon också. Enkelt och snabbt, och väldigt lagom en dag som denna med sammandragningar hela tiden. Tanken är att de små filurerna skall hänga i vagnen i ett resårband, jag sydde namnlapp i två av filurerna för att kunna trä de på resåren, den tredje fick ett bomullsband.

Mönster: Ritat själv, det jag spontant kom på här jag satt.
Material: Gul velour från Hilco, den gröna velouren fick jag av Majtjho i första hemlisomgången, den vita velouren med svarta prickar är en stuvbit. Fyllningen är en slaktad Ikeakudde. Runt resårband för att hänga filurerna i vagnen. Ögon och mun i Moulinégarn.
Maskinval: Vanliga symaskinen, jag använde sicksack med längd 1.3 och bredd 2.0.
Mysigt: Att jag fortfarande lyckas pyssla lite. Energin är inte riktigt på topp så här dagarna före beräknad Mille.

11 kommentarer:

malin sa...

åh, vilken söt!!! Den kommer att pryda sin plats i vagnen :)På vilken sida av tolvslaget har du planerat att föda barn? ;)

Snux sa...

Å, jeg har lurt kjempemye!!, så det var bra du kom med null-baby-status-opplysningen nå. :) Jeg tipper det blir midt under sjampisen klokka 0000. Du kan vel ikke drikke noe uansett (i hvertfall er det sånn i Norge), så da trenger ikke de andre det heller ;).

Disse figurene var morsomme synes jeg, veldig smart idé. Og en kjempefin måte å bli kvitt stoffrester og slikt på.

Er de hemmelige de der nye bloggene dine? :) Nysgjerrig...

Yrväder/Sockertopp sa...

Tuffa figurer! Tror säkert att Mille kommer att gilla dem. De ser gnagvänliga ut också ;)

www.syfroken.se sa...

Vilka söta figurer!
När är Mille beräknad att komma?
Sitter själv med en döende hamster i knät. Tänk vilka olika liv man lever!
Lycka till med förlossningen!

Gekko sa...

Mille är beräknad till nyårsafton, min plan är att knipa till efter tolvslaget!! Ett januaribarn är väl inte fel? På söndag kommer mina kanintyger så jag vill ju gärna hinna sy nåt av det innan Mille kommer! :-D

Snux: bloggene er ikke hemmelige egentlig men de er bare i startgropen, det er bare söstra mi som har sett de! Tanken er å legge inn bilder av Gullklumpen og Mille og at den som ber om det kan få passord.

Syfröken: ja det är ju lite kontrast... Hoppas den inte plågas! :-(

Kan förresten säga att Gullklumpen utbröt "De är mina!" när hon såg figurerna! Hoppas hon låter Mille ha de lite iaf sen! :-)

Doris Daisy sa...

Oh vilka söta! Sådant står på min 'villgöra' lista, men jag har ju ingen bebis att pynta åt!
Vad ditt benskägg anbelangar, så tror jag nog inte att förlossningspersonalen bryr sig nämnvärt, men visst kan man nojja sig över petitesser!
Tänker på dig!

Mimmi sa...

Söta figurer!

Jag har allt sedan jag var gravid tänkt att sy något liknande men inte kommit mig för. Mille har tur som har en mer kreativ mamma ;-)

Hoppas att du klarar av att knipa till 2008, men att det inte dröjer så mycket längre efter det. Att gå 13 dagar över tiden som jag gjorde var inget vidare.

Jes sa...

vilka jättesöta filurer, Mille kommer att älska dem :)

Gekko sa...

Tack Doris! :-)

Mimmi: Precis så tänker jag också. Just nu är det ju mest tanken på januari som får mig att känna att det är uthärdligt. Undrar om jag inte kommer falla ihop av tristess när den motivationen försvinner (om jag nu lyckas knipa)

Jes: Gullklumpen har ju redan beslagtagit de! Undrar hur det skall gå när jag fäster de på fel sida på vagnen! :-D

Anonym sa...

Dom är urgulliga de där figurerna. Hoppas att du klarar att knipa till rätt sida av året. Själv har jag gått över tiden med bägge mina barn (22 dagar och 17 dagar). Den första var beräknad till juldagen och när nyåret närmade sig var jag lite nervös att det skulle ske precis innan klockslaget...men det tog ytterligare många dagar innan hon ill slut fick ttvingas Jag önskar att din bebis kan vänta till år 2008. Lycka till!
/Klockarbarn

Krumitott sa...

Väldigt snygga! Jag har haft en liknande idè, men inte kommit mig för att göra någon än. Just nu finns det ingen bebis att göra den åt heller... Men man kan ju göra till present åt någon annan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no