søndag 9. desember 2007

En hoodie till en treåring


Sötaste fröken E som tidigare fått ett par röda velourbyxor fyller 3 år idag. Hennes lillebror fick en brun fleecehoodie med orangea kantband för en vecka sen så jag hoppas hon inte blir besviken över att hennes present är en matchande hoodie fast med turkosa kantband. Hon får ett ark med klistermärken också så får vi se vad hon säger. Det skall bli jätteroligt att få fira hennes födelsedag i vilket fall. Gullklumpen måste bara vakna först så åker vi.

Jag har aldrig sytt en hoodie i så stor storlek tidigare.Hoppas att den passar. Annars får jag ta hem den igen och sy en ny. Jag har ju inga kläder i den storleken hemma att jämföra med heller.

Detta är förresten första gången som kantbandspressarfoten strular. Fast jag är fortfarande precis lika kär! Först vek sig inte bandet som det skulle utan blev fult på avigan. Vad tur är såg jag det innan jag sytt jättelångt, det var bara att repa upp. Jag tror att det berodde på att jag klippt bandet lite för smalt. Sen rök tråden vid två tillfällen när jag sydde. Första gången var helt i början så då började jag om från början, andra gången hade jag sytt långt men då lyckades jag backa lite och få det snygg genom att sy överlappande och fästa för hand. En erfarenhet rikare!

Mönster: Eget, storlek 98.
Material: Brun fleece från Ohlssons Tyger, turkos stretchjersey inköpt från Stoff och Stil hösten 2007 till kantband och mudd. (Den ser annorlunda ut i färgen jämfört med den turkosa från i våras)
Glädjesmoment: Min kantbandspressarfot!
Maskinval: Overlock till at sy ihop delarna. Fållar och dekorstickningar med vanliga symaskinen. Kantbandet är påsytt med kedjesöm och kantbandspressarfot på CoverPro.
Inställningar på CoverPro: Kedjesöm till kantbandet: Trådspänning 4-7, stygnlängd 4, differentialmatning 1,0.

4 kommentarer:

Jes sa...

Herregud människa du bara spottar ur dig alster :) och som alltid är de jättefina och välarbetade. Hoodien är kanon hoppas den passar den nya ägaren. Hur är det med verkarna ?

Karin sa...

Hoodien passar och båda barnen var snyggt matchade när de gick till dagis i morse! Tror Johan lyckades få bildbevis också.

Gekko sa...

Jes: värkarna är här nästan jämt nu, undrar hur jag skall fatta när det är dags!?

Karin: kul att den passade, hoppas hon inte tyckte att det var en tråkig present bara! Hoppas bildbevisen blev bra!!! Jag såg igår att hon inte var den lättaste att fota:-)

Thea sa...

Håller med Jes! Du är så otroligt produktiv och grejerna blir så fina! Denna gång har du ju dessoutm gjort ett nytt mönster... Den här var väligt fin. Både brunt och orange och frunt och turkost är ju så fina kombinationer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no