torsdag 20. desember 2007

Hemlig hoodie till min Hemlis


För tillfället är vi inne i omgång två av Hemlishemlis, ett tyg- och alsterbyte för syglada. Min hemliga vän som jag skall ge ett hemligt paket till blev Mimmi med bloggen Vår lilla värld. Jag kände nästan direkt att det skulle vara kul att ge just en hoodie till Mimmis lille son Gabriel. Hon har själv sytt sin egen variant av den tidigare men det känns som att alla som är med i syhemlisen är så duktiga sömmerskor att de skulle kunna sy precis vad som helst själva. Så det här med att jag skulle sy något till Mimmi som hon inte själv skulle kunna sy slog jag snabbt ifrån mig. Däremot har Mimmi haft lite frågor om min CoverPro och kantbandspressarfoten så då tänkte jag att det kunde vara kul att visa lite prov på vad den är god för, och vad är inte bättre för det än en velourhoodie med kantband och bred tvillingsöm i fållarna?

Mönster:
Eget, storlek 68
Material: Mjukt blå velour från Calletex, brun stretchjersey från Stoff och Stil till kantband och mudd. (Inget namnband då detta skulle vara för avslöjande.)
Glädjesmoment: Min kantbandspressarfot! Tror aldrig att det varit roligare att sy en hoodie! Den ser riktigt proffsig ut! (Ojojoj vad jag berömmer denna mojäng!)
Maskinval: Overlock till at sy ihop delarna. Fållat med breda tvillingsömmens avigsida på CoverPro. Kantbandet är påsytt med kedjesöm och kantbandspressarfot på CoverPro.
Inställningar på CoverPro: Kedjesöm till kantbandet: Trådspänning 4-7, stygnlängd 4, differentialmatning 1,5. Bred tvillingsöm till fållar: Trådspänning 4-4-3, stygnlängd 4, differentialmatning: 1,o

Iövrigt fanns det tyger, tryffel, en kanelstång, ett julhjärta, Moulinégarn, kantband och en bröd- eller prylkorg i paketet. Bild finns nedan. Brödkorgen kommer att bloggas separat sen. Mimmi har bloggat om paketet också, med lite andra bilder, du kan läsa vad hon tyckte här.

9 kommentarer:

Jes sa...

Vilket fint paket du skicka förstår att din hemlis blev nöjd.

Cecilia sa...

Superfint paket! Och du har ju köpt Åre-choklad :D *mumma*

Mimmi sa...

Kanelstången glömde jag att kommentera i min blogg - ursäkta.

Ja, det var riktigt roligt att få se prov på Coverlocken IRL.

Hoddien passade bra, men det finns även att växa i, precis som jag vill ha kläder.

Doris Daisy sa...

Hej!
Min polkakrans gjordes på detta viset:
Stomme av pilkvistar, tidningspapper eler vad du nu har.
Plastfolie, klippta i ca 10x10 cm bitar, snöre och polkagrisar.
Läg en polkagris på en plastbit och 'slå in den' så att den får en svans, so du tvinnar ihop. Som en stjälk. När du gjort några sådana, så binder su lransen som om de inplastade grisarna vore blommor.
Enkelt och kul. Lycka til!

Thea sa...

Jättefin paket du gjort! Det är så jättekul att se vad alla skickar.

Karin sa...

Jag känner igen brödkorgen! Men din är nästan snyggare än den köpta! Rosa är kul. Jag visade upp barnen i hoodiesarna på lilla W i onsdags förresten.

madame k sa...

vad roligt det verkar med era hemlisar! själv sitter jag med en hemlislista med saker som ska bli julklappar. listan är fortfarande lång men än är det ju ett par dagar kvar.

vill passa på att tillägga att jag, efter att ha inspirerats av främst din sida, håller på att starta en blogg själv och det roligaste av allt är att jag har kommit igång med att sy till min dotter! tack för det gekko!

Paulo sa...

uau!!!!
cada roupa massa!!!
muito legal
vc faz essas roupas pra vcs ou vc vende tbem?
manda um grande abraço meu pro Oskar.
beijos

Gekko sa...

Kul Mimmi!
Tack alla!

Doris: tack så mycket för beskrivningen!

Madame K: oj vad smickrande! Jag ser fram emot att få se mer på din sida också!

Paulo: que legal que vc gostou! Eu costuro pra a gente e vendo também. O Os manda um grande abraço de volta!
Beijos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no