fredag 28. desember 2007

Lite återvinning så här i jultider

Gullklumpen sträcker sig och blir allt längre! Detta leder till en ständig brist på pyjamaser. Häromdagen kom jag på att jag istället för att köpa nya eller sy kunde testa att byta ut mudden på ett par befintliga köpepyjamaser. Det stora problemet är nämligen att pyjamasens benmudd halkar upp och alltid ligger precis i knävecket. Inte så värmande för en tjej som envisas med att sparka av sig täcket...

Nu glömde jag givetvis att ta förebilder på den sprättade pyjamasen men den kom i tvåpack så jag har istället fotograferat de två liggande på varandra så ser man ju skillnaden i arm- och benlängd.

Jag sprättade alltså av mudden i arm- och benslut och sydde istället på en ny och längre mudd anpassad till Gullklumpen. Vi fick en mysig systund där Gullklumpen satt i mitt knä och fick en introduktion till overlockens finesser samtidigt som jag kunde testa muddens längd och bredd efterhand som jag sydde. Perfekt!

Material: Pyjamas str 80 från HM som snabbt och enkelt blivit str 86. Limegrön muddväv från Stoff och Stil.
Maskinval: Overlock
Glädjande: Detta känns ju som en ren ekologisk och ekonomisk vinst! Särskilt kul såhär i jultider! Nu skall pyjamasen testas inatt och är vi nöjda så gör jag samma sak med tvillingpyjamasen.

En bild på pyjamasen med nya muddar:


En bild på pyjamasen med tvillingpyjamasen liggande över för jämförelse:

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är smart. Jag har sytt på muddar på en del byxor för att de ska kunna användas ett tag till. Det funkar ju på nästan alla byxor att sy på muddar eller byta till nya längre muddar. Har dock inte kommit på idén om muddar på pyjamasarna. Det ska jag komma ihåg att göra på favoriterna.
//Klockarbarn

Anonym sa...

Så bra det blev! Hurra för återvinning! Hoppas att Mille behagar kika ut snart!

/Lento p.lu.to

madame k sa...

Detta skall jag komma ihåg! Lite muddväv kan göra mycket ibland.

Nu har jag så smått kommit igång med min blogg. Kika gärna. Än så länge handlar det mest om julklappar men jag hoppas på att snart få lite tid för att göra nytt. Har tyg som bara ligger och väntar.

Allt gott!

Jes sa...

Vilken smart ide att jag inte tänkt på det tidigare. K börjar oxå få ont om pyamaser så iden kommer nog till användning.

Mimmi sa...

Smart!

Det här med pyjamas är ju ett ständigt bekymmer, det är mycket roligare att sy andra kläder, men att förlänga genom mudd är ju rätt så enkelt.

Gekko sa...

Nu har Gullklumpen sovit i pyjamasen i två nätter och det funkar jättebra! Jag har tagit en bild som jag tänkte lägga in där hon använder den.
Sambon tycker förresten att jag borde sy pyjamaser i och med att det är en bristvara men jag säger som Mimmi att det är mycket roligare att sy andra kläder! Så detta känns ju som en bra kompromiss:-D

MalinJohanna sa...

Smart! Själv gillar jag återanvändning, syr gärna om vuxenkläder till barnkläder, men det här var nytt. Ska komma ihåg det...

Och tack för all inspiration du ger med dina fina alster och din trevliga blogg! Kollar in dig nu som då...

Gekko sa...

Roligt att jag kan inspirera Malinjohanna. Sen är det alltid kul när någon ny och för mig okänd läsare kommenterar! Då blir jag glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no