lørdag 29. desember 2007

Mera prick!


En liten julklapp till en 4-månaderstjej kommer det bild på här. Den syddes samtidigt som denna tröja men kunde av förståeliga skäl inte visas i bloggen då. Skillnaden från den andra tröjan är att denna har omlotten åt andra hållet. Iövrigt är det nog bara att kika på beskrivningarna av den andra tröjan om det är något du undrar! Nu hoppas jag bara att den passar!

Mönster: Ottobre Design nr 6/07, modell 6 i storlek 68.
Material: Brunt sweatshirttyg med stora vita prickar från MGs tyger, inköpt våren -07, brun stretchjersey till muddar från Stoff och Stil.
Glädjesmoment: Min kantbandspressarfot! Så kul att det hjälpte att experimentera lite och att jag verkligen börjar hitta rätt!
Läskigt: Kommer den nya ägarinnan och henns föräldrar att gilla den?
Maskinval: Overlock till at sy ihop delarna och sy på ärmmuddarna. Kantbandet är påsytt med kedjesöm och kantbandspressarfot på CoverPro.
Inställningar på CoverPro: Kedjesöm till kantbandet: Trådspänning 4-7, stygnlängd 4, differentialmatning 1,25 först, därefter 0,5 i svängarna.

7 kommentarer:

Carolina sa...

Jättefin!
Pricktyget är verkligen fint.

Fru Pesto sa...

Skojar du eller? Om föräldrarna och lill-fisen är nöjda? Vi är så glada så vi håller på att (s)pricka! Här ska packas ned både prickigt och velourigt. S kommer smälta in bland de andra fashionista-bebisarna i Italien!

Gekko sa...

Tack Carolina!

Vad skönt Fru Pesto att den föll i smak! S kommer nog vara värsta fashionistan därnere! Snart snart får hon modelluppdrag skulle jag gissa, så gullig som hon är! Vi saknar er redan! Krama Herr Pesto och Lillfisen från än-så-länge-ettbarnsfamiljen!

Gerbia sa...

Hej Gekko,

Vad mycket fina saker du gör. Och vilket arbete du lägger ned på din blogg. Jag såg det fina kanintyget på din blogg och nu har också jag beställt några meter.

/Gerbia

mari78 sa...

HEjsan Gekko!
Din blogg hör till en utav de som har inspirerat mig mest till att komma igång och sy. Har tassat runt ganska anonymt i diverse bloggar, men ger mig nu till känna ;-) och undrar om jag får länka från min egen till din blogg? Lämna gärna en liten kommentar hos mig på
www.mari78.blogg i så fall!
Kram o lycka till med kommande bäs!

Gekko sa...

Mari78: visst får du länka till mig, bara kul! Och jag vill jättegärna kika in i din blogg men jag får inte länken att funka! Jag testade att lägga till .com men det verkade inte hjälpa... Kan du lämna adressen en gång till?

Gerbia: jag har kikat in i din blogg också, ser fram emot att få se flera alster! Mitt kanintyg kommer idag och jag kan knappt vänta!!!

Thea sa...

Superfin. Jag önskar att jag också får ill experimenterandet med bandkantaren. Ibland är vi verkligen osams. Tur att du finns att bolla med! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no