tirsdag 4. desember 2007

Omlottröja i velour


En beställning är klar! En omlottröja i ljusblå velour med cerisa kantningar.
Beställaren såg bilden på min dansande Gullklump från i somras och önskade sig en liknande omlott som hon hade på sig på den bilden till sin dotter. Kul tycker jag! Vi har använt vår omlottröja så mycket, och det är ju verkligen en modell att växa i. Gullklumpen har faktiskt haft sin tröja från mars och till nu! Fast nu börjar den bli väl tajt... Kanske jag skulle sy en ny snart?

Omlotten är sydd från ett modifierat mönster på omlottblus från Elsebeth Gynthers "Sy till barnen 0-4 år". Hennes omlottblus där är dock kortare, har korta breda ärmar och rundade hörn på omlottstyckena. Sen har den inte separat arm och det påverkar rörelsesvidden tycker jag. Så jag har förlängt tröjan, ändrat form på omlottdelarna, lagt till separata ärmar (mer jobb men bättre resultat) och helt ändrat form på ärmarna. Jag gjorde ju redan de flesta av dessa förändringar på mitt original men denna gången jobbade jag igenom det en gång till. Jag har lärt mig så mycket om sömnad sen den gången! Det kräver nog att man går igenom gamla mönster för att fatta det. Kul!

Kantbanden är som vanligt fastsydda med CoverPro och min nya kantbandspressarfot. Precis lika kul som vanligt! Ärmsluten kom inte med på bilden men de är som övriga fållar fållade med smal tvillingsöm på CoverPro.

Mönster: Mycket modifierat mönster från Elsebeth Gynthers "Sy till barnen 0-4 år", storlek 80.
Material: Ljusblå velour, kan inte minnas var jag har köpt det tyvärr. Cerise stretchjersey från Stoff och Stil till kantband och knytband. Namnlapp i sidosömmen, och helt nytt: storleksetikett i nacken! Proffsigt eller hur?
Kul: Att jag och CoverPro fortsatt är så bra kompisar! Inte ett enda hoppstygn under fållningen och kantbanden blev riktigt bra!
Tråkigt: Att jag inte sydde en liknande till Gullklumpen fast i storleken större med det samma jag igång!
Maskinval: Overlock att sy ihop, CoverPro till smal tvillingsöm och kantning. Vanliga maskinen till att sy fast knytbandet på insidan samt att avsluta knytbanden.
Inställningar på CoverPro: Smal tvillingsöm till fållning: Trådspänning 4-4-3, stygnlängd 4, differentialmatning 1,0. Kedjesöm till kantbandet: Trådspänning 4-7, stygnlängd 3,0, differentialmatning 1,25

8 kommentarer:

Botilda sa...

Härligt vinterfin! Och visst är det kul att se hur mycket man faktiskt lärt sig det här året.

Jes sa...

Snygg!! Visst är det roligt att omarbeta gamla mönster! Ser att du satt in en storlekslapp i denna :) Såg att du ville ha boken :"Mönster och konstruktioner för damkläder" av Inger Öberg och Hervor Ersman, jag fick ju den av P i födelsedagspresent så jag tar med den när vi kommer nästa gång så får du kicka lite på den om du inte har tittat iden förut vill säga.

Gekko sa...

Tack!
Jes: du får gärna ta med boken, jag gick och suktade i den som fattig student men hade inte råd. Så det är ett tag sen jag bläddrat i den.

Cilla sa...

Läckert som vanligt, kul färgkombination också. Visst är det den velouren du skickade till mig. Från Calletex i våras?

nati sa...

é praticamente uma ofensa dentre tantas comidinhas gostosas brasileiras a gringa me pede um alfajor argentino!!!!!!

ARGENTINO!!!!!!

absurdo!!!!

Mannagryn sa...

Jättefin än en gång, tycker att allt du syr ser så proffsigt ut och jag förundras hur du syr så snabbt men att det ändå blir så snyggt. Snabbare går det ju inte med en stor i magen. Amanda

Gekko sa...

Tackar!
Jag vet inte om det går så fort här egentligen... Jag går ju hemma utan barn på dagarna och tycker nog att jag mest dräller. Fast det är nog meningen också!

Cilla: det har du nog rätt i!

Nati: me perdoe, eu esqueci o odeio grave de tudo argentino:-D Eu quero brigadeiro, pão de queijo e suco de maracuja também!

Thea sa...

Jättefin som vanligt! Och jag håller med att det är så himla kul att se sina framsteg - nåt man inte rikgt tänkte på när man började blogga. Roligt att jobba igenom och förbättra ett mönster sådär. Gissar att beställaren blev glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no