tirsdag 11. desember 2007

En mössa till en väldigt liten människa

Jag kom plötsligt på att vi inte har någon mössa till Mille! Gullklumpen föddes mitt i varmaste sommaren och vi har kanske ett par lätta mössor någonstans, men jag tror faktiskt inte att vi har någon lite varmare mysig mössa. För att vara ärlig så vet jag inte om vi har någon mössa än, för hur denna är i storleken återstår att se! Jag kunde inte med att krypa in i förrådet där vi har kläderna (alla dessa krämpor!) så jag bestämde mig för att chansa. Denna mössa är alltså sytt i hättmodell helt utan mönster. Jag håller tummarna för att den funkar!

Jag gjorde det enkelt för mig genom att sy ihop två sidostycken på ett mittstycke som är lite utsvängt längst fram. En innermössa i trikå och en yttermössa i härlig tjock Hilcovelour. Sen vändsydde jag ihop de två mössorna och fäste samtidigt två bomullsband i framhörnen för att knyta ihop. Det hade kanske blivit snyggare att sy ihop de två mössorna med trikåkantband men det känns onödigt att lägga det extra jobbet när jag inte har någon aning om mössan passar i storlek!

Mönster: Eget, storlek nyfödd
Material: Gul velour från Hilco, trikå från E-slöjd med bredare gula ränder och smalare orangea. Röda knytband i bomull.
Glädjesmoment: Den ser ju fin ut! Och så mjuka och sköna tyger! Om den inte passar får den bli dockmössa helt enkelt. Eller kanske till någon prematur?
Läskigt: Storleken!
Maskinval: Overlock till allt, sydde på namnlappen och sydde igen vändningshålet för hand.

11 kommentarer:

Anki på sytt.blogg.se sa...

De ser jättefin ut, vad roligt att ha bebis på g. att sy till :)

Thea sa...

Mysig! Den kommer säkert passa. De är ju mindre än man tror, de små rådisarna! OCh tygerna är ju stretchiga.

Karin sa...

Mycket söt mössa. Den passar säkert. Era bebisar har kanske inte samma hereditet för jättehuvuden som mina. A fick en bebismössa i present på BB och den såg han ut som påven i! Han har samma storlek som E på mössor...

Gekko sa...

Tack för snälla kommentarer!
Karin: Gullklumpen hade ju ett väldigt lite huvud när hon föddes, minns att jag jämförde med Kevin som var på BB samtidigt, vilken bjässe! Sen är det ju som Thea säger att tygerna är stretchiga. Det roliga med A är ju att det inte syns att han har ett stor huvud!

Jes sa...

Vilken fin mössa, hoppas den kommer att passa. SÅ nu har du oxå köpt hilcotyger :)

Therese sa...

Vilken jättesöt och fin mössa :)

Cecilia sa...

Vilken fin! Och den där gula velouren, visst blir man glad? :)

Snux sa...

Så fin! Likte veldig godt fargesammensetningen!

Gekko sa...

Vad glad jag blir för alla glada kommentarer! Idag kikade jag lite i några gamla Ottobre och insåg att jag har ju färdiga mönster där, lite dumt att inte använda som utgångspunkt! Men då vet jag att jag har om den blir helt tokig...

Snux sa...

Jeg har sydd lue etter det ottobremønsteret (det fra 2006, ikke sant?), men den lua ble svææææær. Jeg har sydd den i minstestørrelse til fadderbarnet mitt som ble født i oktober, og den passer enda ikke. Så da er du advart:).

Gekko sa...

Takk Snux, det var jo veldig bra å vite! Det så jo ut som at den minste störrelsen var kjempeliten. Jeg vil jo ha en lue som passer med en gang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no