fredag 21. desember 2007

En snuttefilt till MilleJag har ju tidigare skrivit om det fantastiska kanintyget som har kommit. Vad jag inte visste då var att snällaste Jenny hade skickat en liten provbit till mig! Tack så mycket! Den var precis i perfekt storlek att sy en liten snuttefilt till Mille utav! Tanken är att sambon skall få gosa in sin doft i den och så kan Mille ligga på BB och ha doften av sin pappa intill sig även när han inte kan vara där. Snuttefilten är enkel med kanintyget på ena sidan, en brun underbart mjuk Hilcotrikå med en applikation i form av en orange velourkrona på andra sidan. De två styckena är vändsydda ihop med overlocken.

Min tanke var ju att detta skulle vara ett snabbt litet projekt vilket skulle passsa utmärkt då jag inte känner mig så produktiv just nu. Sen är det ju det där som jag börjar lära mig, projekt som borde gå snabbt strular ofta!
Strulet var applikationen som helt enkelt blev jätteful vid första försök! Jag började med att stryka fast vliesofix på velourapplikationens baksida och sen stryka fast denna på trikån. Så långt så bra. Sen när jag skulle sy ihop blev det bara bubbligt och fult. Det hjälpte inte att det var sent på kvällen och att jag hade haft en tuff dag heller. Så jag gav upp det hela.
Idag tog jag fram projektet igen, efter lite mailkontakt fram och tillbaka med Thea och lite tips från denna applikationsdrottning hade jag fått ny giv igen. Tack!
Jag började om helt från början med nytt tyg och friskt mod. (Tur att jag inte applikerade på kanintyget, det har jag ju inte mer utav.)
Denna gången nålade jag fast smörgåspapper under trikån och applikationen, sen sydde jag först en rätsöm genom applikation, trikå och smörgåspapper med stygnlängd 3. Därefter gjorde jag applikationssömmen runt kronan med sick-sack med längd 0.5 och bredd 3.0 över rätsömmen. Jag har inte hittat någon särskilt applikationssöm på min maskin. Någon som vet? (Janome EasyJeans.)
Jag sydde alla sömmar medhårs i velouren, det blir lite mer jobb men jag tycker inte om att sy mothårs i velour, särskilt inte med denna sortens söm. Denna gången blev jag nöjd! Om jag nu bara kan hitta mitt lösrivbara applikationsmellanlägg som jag vet att jag har någonstans skulle allt vara perfekt.

Mönster: Behövs väl knappast, efter eget huvud.
Material: Kanintyg (se detaljer nedan), brun trikå från Hilco (inköpt från Micha´s Stoffecke), orange velour från Calletex, turkost namnband i ena sidosömmen.
Glädjande: Andra gången gillt! Skönt att jag inte bara gav upp eller använda den biten jag inte var nöjd med. Tack Thea för konstruktivt bollande!
Sen är det underbart att få sy ett litet alster utav kanintyget innan min lbeställning ens kommit. Takk snällaste Jenny för att du överraskade mig med biten! Tyget är så skönt och bra att jobba med, jag är kär!
Tråkigt: Givetvis att det inte blev bra första gången.
Maskinval: Symaskinen att sy på applikationen, se inställningar ovan, overlocken att sy ihop fram- och bakstycke.


Vill du också köpa kanintyg?
Det är inte för sent att köpa än! Kika in till jnydesign så kan du se närmare detaljer där, eller maila på jenny@liteniare.se
Tyget rekommenderas verkligen!!

7 kommentarer:

Thea sa...

Den blev ju jättefin! Så konstruktivt att ta till bakplåtspapper! :-) Lyllo Mille som får gosa med den. Extra pluspoäng till dig att inte ge upp trots motgång och trötthet. Gekkolappen kommer att bli guld att pilla på vad det lider...

Cecilia sa...

Jättefint! Tycker kronan är så härlig också, lite barnslig men stilig i designen liksom :)

Thea sa...

Håller helt med dig, Cecilia!

Gekko sa...

Tack snällisar! :-) Just nu stör jag mig på att jag tog bilden med kronan från det hållet. Det är ju medhårs så att säga, från andra hållet ser man att velourfärgen är mycket lik kanintygsfärgen...

Krumitott sa...

Den blev jättefin!

Charleston sa...

Kul idé! När jag hade Easy Jeansen (jo nu har jag bytt upp mig :-p ) så tyckte jag att de hade en beskrivning på söm som kan användas för applikationer. Satängsöm? Hur som helst reglerade jag bredden och tätheten på sömmen, för att få den "lagom".

Gekko sa...

Hmmm, då skall jag nog kolla instruktionsboken igen. Det blev ju bra med lite mixtrande men om det finns någon "färdig" söm för ändamålet så är ju det jätteskönt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no