søndag 30. desember 2007

En dopskasseGullklumpens faddrar har en liten sötnos av en dotter som sen ett tag tillbaka är döpt. Vi har sölat och inte kommit till skott med dopspresenten men nu åker de utomlands för en längre period så då går det ju inte att vänta! För att uppmärksamma hennes stora dag sydde jag en liten kasse med fåglar på och så köpte vi ett litet urval av mysiga barnböcker som vi lade i. Det är tänkt att böckerna skall funka så åldersmässigt att de kan lämnas i Sverige. Jag tror inte att föräldrarna vill dra på mer packning än nödvändigt!

Kassen är sydd ur samma modell som denna med mönster och tips från Knåpmodern. Jag beskriver den inte närmare här för det har Knåpmodern redan gjort så bra så det känns helt onödigt att upprepa. Det enda jag har gjort annorlunda är att jag ändrat måtten lite så att den inte blev lika hög. Istället för 45x45 cm tog jag 40x45 cm. Sen gjorde jag även så att jag overlockade ihop de två kassorna med 3-trådig overlock innan jag sydde på kantbandet. Smidigt!

Mönster: KnåpModern
Material: Vitt bomullstyg med blå fåglar på som jag tror är köpt på Ikea för ett par år sedan, röttrosa bomullstyg som foder från Ikea, röd snedslå. Turkost dubbelvikt namnband fäst under snedslån.
Glädjesmoment: Bra beskrivning så det behövdes inget tankearbete, bara att köra!
Tråkigt: Inget alls!
Maskinval: Overlockade ihop allt frånsett kantbandet som syddes fast med en söm genom alla lager.

Tack Knåpmodern återigen för en bra beskrivning!

13 kommentarer:

www.syfroken.se sa...

Åhh, vilken fin och annorlunda doppresent. Kommer bli väldigt uppskattad!

Ceci sa...

Ännu en fin kasse/påse, dessa har blivit riktigt populära, de måste verkligen vara bra =)

Presenten blir säker mycket uppskattad, det är oftast roligast att få något hemmasytt...

Gekko sa...

Tack snälla ni! Det kändes lite roligare att ge bort barnböcker om de hade en annorlunda inpackning.
Nu återstår bara att sy en kasse till eget bruk (till och från dagis). Vet inte riktigt varför jag inte sydde en till mig själv i samma tyg med det samma jag höll på...

KLOCKARBARN sa...

Den var fin. Jag använder min hela tiden. Tycker det funkar jättebra med allt man vill ha med sig. Den är snyggare ju mer man har i den (min är så sladdrig). Jag ska sy fler.

rino sa...

Kul present. Att du orkar sy fast du är höggravid... Lycka till med bebisen!

Mimmi sa...

Snygg kasse! När det börjat närma sig dagisdags så skall det bli en här hemma också. Men du är ju helt otrolig med att orka så här när det nästan är dags. Jag håller koll ;-)

Gekko sa...

:-)

Fast själv tycker jag att mitt tempo är urlångsamt nu! Idag har jag iofs knåpat ihop några enstaka näsduksfoddral. Kanintyget har kommit men jag har inte ens kommit mig för att gå trapparna ner i tvättstugan för att börja tvätta... Skicka gärna lite förvärksfri energi!!

madame k sa...

De här väskorna blir verkligen jättefina! Ska sy en själv. Minst en.

Jag tycker också att det är imponerande att du orkar pyssla trots att du är höggravid. Fast jag känner igen känslan av att tempot inte är så högt och att man gärna vill orka mer.

Thea sa...

Vilken jättebra idé att sy en och fylla med böcker! Att kassen var riktigt snygg gör ju inte saken sämre. Gillar verkligen tyget. Har du ett kraftigare tyg för att inte få den så sladdrig? Eller läste jag kanske bloggen slarvigt, det kanske stod...

Gekko sa...

Thea: jag tror inte att jag skrev nåt om det. Tyget är rätt så krafigt, typ gardintyg, så jag har inget emellan. Pippityget är mindre krafigt och det har hållit sig stabilt trots att väskan är mindre och att den har använts flitigt. Sen är ju fodertyget relativt tjockt också.

Jes sa...

Vilken bra ide att sy en väska och ge bort bökerna i. Tyget var mysigt, fin väska.

Thea sa...

Jag mailade dig en liten fråga... Hur gör du för att sy på botten smartast?

Gekko sa...

Thea: jag svarade på det mailet tidigare idag trodde jag? Svarar här också.
Jag sydde mina med overlocken. Jag gör så i hörnen att jag lyfter upp pressarfoten och vinklar runt tyget 90 grader. Då blir det en fortsättning av kedjan och det har funkat bra för mig. Däremot läste jag i Sewing with sergers att det inte finns något sätt att sy runt hörn på så det är möjligt att det inte går att göra som jag gör. Fast sömmarna håller som berget för mig! Kanske jag har kommit på en ny revolutionerande upptäckt? ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no