fredag 17. august 2007

Byxor och en häst


Kolla in den söta gunghästen jag köpt! Den gungar inte dock, utan rullar. Jag satt på ett loppis med en kompis och fikade då jag fick syn på söta hästen mitt bland alla prylar. Den kom till mig kan man säga och inte var den dyr heller!

Jag har sytt ett par velourbyxor, fast i en helt ny modell (för mig). De liknar plyschbyxorna från Me&I på så sätt att de är lite tsmala i midjan, sen är det raka långa ben med resår i bensluten. Tanken är att benen skall vara pösiga. I midjan är det resår. Inte en enda mudd alltså!

Jag har inte kunnat testa byxorna på någon än då de är en present. Hoppas de passar! De ska vara storlek 86/92 tänker jag. Det känns svårt när jag inte har egna kläder att jämföra med! Är det någon som har tips på hur man gör storlekar vid mönsterritning?


Mönster: Eget, med inspiration från Me&I.
Material: Ljusblå/turkos velour från Calletex i Örebro.
Läskigt: Kommer byxorna passa?

5 kommentarer:

malin sa...

*asg* jag har gjort mitt eget mönster i två storlekar, och jag använder samma till alla storlekar :) Ändrar bara lite i längden ibland... Fördelen med muddisar (och resårbrallor) är ju att dom funkar även om dom är lite långa! Har tyvärr inget tips alls...

Jes sa...

Vilka fina byxor & vilken söt rullhäst, riktgt loppis fynd.
Du kan väll höra av dig när du har testat de två maskinerna & tala om vilket pris hon erbjuder, hon kanske kan ge ett bra pris även på covrpro om hon får sälja totalt 4 maskiner. Med frakt från england blir det nog 4-4500 som slutpris på coverpro.

Gekko sa...

Malin, det där låter lite som mig! Tänkte att jag skulle bli bättre dock och differentiera lite mer. Men det är klart, det funkar ju faktiskt...

Japp, jag hör av mig. Ska sticka hem till Anna idag och testa hennes Huskylock också. Fast nu får jag inte börja vela!

Tyrvi sa...

Tror jag såg på Me&Is´s hemsida att de har hur många cm det skiljer mellan olika storlekar på både bredd och längd...

Gekko sa...

Tack för tipset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no