mandag 20. august 2007

Lyckliga mig!


Jag har fått låna en overlock! Det var meningen att grannens mamma skulle komma med en Janome 744 som jag skulle provköra och sen ev köpa (hon säljer symaskiner). Nu blev det så att grannen istället låter mig låna sin Huskylock 910 ett tag. Vi har inte sagt någon tid utan hon säger till om hon behöver den. Är jag lycklig eller är jag lycklig? Tack Anna!!

Så nu har jag suttit och försökt lära mig lite. Den känns enkel att trä bara man följer schemat och inget har strulat än så länge. Det har inte blivit så mycket sytt än, har overlockat ihop delarna av en omlott-hoodie som är min del i en byteshandel jag har på gång. Det är kul och går snabbt som bara denl! Maskinen har inte täcksöm men egentligen är jag nog värd det. Så kanske jag skulle köpa CoverPro direkt nu som jag har sparat pengarna (tillfälligt, jag vet...) på grundoverlocken???

Bilden är lånad härifrån.

5 kommentarer:

Snux sa...

oi!!! Nice!

Doris Daisy sa...

Lyckost!

Min kusse har en overlock som jag får låna, men nu är jag så nöjd med min fusk-overlock, så det har inte blivit av.

Velourtygerna beställde jag här: http://www.mmhbarnklader.com/

Carolina sa...

Åååh är det inte den maskinen man bara drar i en spak för att göra om till rullfåll? Jag får hålla på och mecka med stygnplåtar och annat på min...

Gekko sa...

Jag är så nöjd!!

Men Doris Daisy, du kommer inte ångra dig om du lånar den, jag lovar! Fast du kanske har testat den redan... Är velouren från MMH? Där kommer min lilla bit också. Jag tyckte det var så dyrt så jag kunde inte riktigt med att köpa mer än typ 60 eller 70 cm, men då har jag ju så litet så nu kan jag inte med att använda den! Knäpigt...

Carolina, är det sant? Jag har inte kommit längre än till fyråtrådarsoverlock.. Har inte haft tid att sätta mig in i det än. Måste kolla!

Thea sa...

Visst undrade du om overlocktråd? Kolla den här länken tråd.http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=5754 eller maila till Bibbi Lundgren på bibbistextil@brikks.com. JAg köpte billigt av henne, det funkade jättesnabbt och tråden verkar bra. Hittade henne genom sytråden och det var OK att läömna hennes uppgifter vidare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no