lørdag 18. august 2007

Två förkläden


L har tvåårskalas och hennes föräldrar tror bestämt att hon önskar sig köksattiraljer. Så det får hon. Som ett tillägg till de prylar hon får får hon förklädet till vänster. Hoppas det passar! Gullklumpens kusin som är dryga två och ett halvt är här nu så jag testade förklädet på henne. Hon verkade ville ha ett själv så jag sydde ett till (det högra). Tanken var att det skulle vara lite större, på bilden ser det gigantmycket större ut. Men jag tror att man luras lite av bredden.

Mönster: Helt eget.
Material: Tyg köpt på Ikea för jag vet inte hur många år sedan. Turkos snedslå köpt för 2 kr/m i Norge. Dubbelvikt Gekkomärke.
Glädjesmoment: Jag testade för första gång att sy på snedslå utan att nåla och genom att sy bara en söm genom alla lagren. Det gick galant!
Till nästa gång: Sänka farten när jag syr snedslån, stryka den dubbelvikt innan jag syr. Det kan spara lite extraarbete tror jag.

5 kommentarer:

Carolina sa...

Fina förkläden hoppas de blir uppskattade. Jag har också upptäckt det där med att sy på snedslå direkt, blir mycket bättre.

Snux sa...

utrolig lekre farger!!

Gekko sa...

Tackar!
Det största får jag ändra lite. Det är sytt så att man ska trä det överhuvudet men det blev för stort så jag får klippa upp och sy fast kardborreband istället.

Tyrvi sa...

Åh, jag som alltid syr snedslå så :-) Fast stryker den brukar jag inte göra. Kanske nästa gång men det brukar ju alltid gå bra ändå. Tycker faktiskt att det alltid blir snyggare med bara en söm, det är svårare att få till när man krånglar till det.

Gekko sa...

Håller med dig Tyrvi, det blir mycket snyggare. Och jag som har krånglat till det så himla mycket tidigare! Nu är det plötsligt kul med kantband igen:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no